Izvor:
25.06.2019 u 10:24
0

EKSKLUZIVNE POTRESNE FOTOGRAFIJE SA LICA MESTA: Poplave nanele nenadoknadivu štetu u naselju Borča! (FOTO)

Prethodnih dana prestonica Srbije susrela se sa nezapamćenim nevremenom. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, za pola sata u Beogradu je palo kiše jednako prosečnim mesečnim količinama padavina. Najviše kiše je palo u beogradskom naselju Borča u kome je zbog poplava nastala ogromna materijalna šteta.

Novinarka Happy televizije osetila je posledice ovih polava na svojoj koži. Naime, pred kućom koja se nalazi na Ovčarskom putu u Borči, dočekalo ju je neprijatno iznenađenje.

Do ulaznih vrata je mogla da dođe samo čamcem. Kiša je poplavila puteve i dvorišta, podrume kuća i aparate koji su se unutra nalazili. U mnogim kućama je voda nanela trajnu štetu jer su poplavljeni sistemi za grejanje, aparati , poput frižidera i zamrzivača, koje je bio pravi podvig čak i isključiti iz struje u takvim uslovima.

Kako kažu stanovnici Borče, zemljište nije moglo da upije količinu vode koja se sručila na tlo za tako kratko vreme a loša kanalizacija je decenijski problem koji muči građane upravo naselja Borča i Ovča koje su tokom ovih vremenskih nepogoda bile najviše ugrožene.

Podsetimo da je predsednik Aleksandar Vučić juče posetio stanovnike Borče, Ovče, Koteža i Krnjače i naložio hitnu izradu projekta, a da bi kanalizacija trebalo da bude završena za godinu i po dana od početka radova i da će se u narednih 96 sati raditi na sanaciji dok se izađe iz krize i ne očisti sve što je voda donela i odnela sa sobom.

Happytv.rs
Foto: Privatna arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter