Izvor:
07.05.2016 u 23:30
0

DRAMA U KRAGUJEVCU: Žena se porodila u taksiju

U jednom kragujevačkom taksiju rano jutros se odigrala prava drama. Zdrava muška beba rođena je na putu ka bolnici u samom vozilu. Mališan, koji je malo požurio težak je 2,18 kilograma. Zdrav je, a majka Snežana se, posle neobične i dramatične situacije, oseća dobro.

– Pozvali smo taksi, nešto posle četiri sata izjutra. Mojoj ženi je pukao vodenjak. Čovek je brzo došao, u naselje Ždraljica, gde živimo. Krenuli smo, ona je bila pozadi, i u centru grada je rekla: „Ljudi, beba izlazi“ – priča otac Nenad Matić.

U tom trenuku vozač je zaustavio taksi.

– Spustili smo je da legne na sedište. Porođaj je počeo. Krenuli smo ka bolnici, i dok smo stigli ispred, dete se već rodilo. Bili smo tu ja i taksista. Tresli smo se od straha. Kada je sve bilo gotovo, došla je babica i presekla pupčanu vrpcu. Odveli su ženu, i dete. Hvala bogu da je sve dobro – objašnjava Matić.

Sretnim roditeljima, Snežani i Nenadu, ovo je peto dete. Sada imaju tri kćeri i dva sina. Najmlađem, kako kaže otac, namerava da da ime Srećko.

Taksista Dejan Jezdić, koji se ovim poslom bavi deset godina, kaže da nije mogao ni da sanja šta će da se dogodi kada je u noćnoj smeni krenuo na drugu adresu.

– Imam troje dece, ali porođaj do sada gledao nisam. Ali, eto, i to mi se desilo. Žena je počela da se porađa, i video sam da nema šale. Pomogao sam je da se smesti kako treba, da legne. Dao sam gas, upalio četiri migavca. Kada smo stigli u ulaz Urgentnog centra, sve je već bilo gotovo. Uskoro se začuo i dečiji plač. Proživeo sam u životu sve i svašta, ali sam se od straha tresao kao nikad – priča taksista.

Babica Jovanka Antonijević, koja je dežurala u porodilištu rano jutros, kaže da je „ovo prva ovogodšnja beba koja je rođena u automobilu“.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter