Izvor:
12.08.2019 u 15:33
0

VULIN: Vojska Srbije će nastaviti da ulaže u obuku!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, gde je poručio da će Vojska Srbije svake godine sve više ulagati u obuku, veštine i znanja.

VS će svake godine sve više ulagati u obuku, u veštine i znanja koje su nam potrebne i zahvaljujući tome ćemo moći da kažemo da smo u stanju da ne samo da garantujemo bezbednost na čitavoj teritoriji naše zemlje, već da budemo čuvari mira na čitavom Balkanu – naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije se intenzivno oprema, naoružava i jača i u nju se ulaže posle čitavih decenija namernog i planskog zapostavljanja i zanemarivanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije ulaže u svoje pripadnike, ulaže u svoju obuku i Vojska Srbije jeste institucija kojoj u Srbiji najviše veruju – rekao je Vulin naglašavajući da to svakako nije bez razloga.

Kako je dodao, Vojsci Srbije se veruje zbog njenih ljudi, njihovog znanja, njihove vrline i vrednosti.

Vojska Srbije će nastaviti da ulaže u obuku i svake godine ćemo imati zahtevniji i ambiciozniji plan i više ljudi koje ćemo obučavati, bilo da je u pitanju rezervni sastav ili vojnici na služenju vojnog roka – rekao je Vulin i dodao da će se nastaviti i sa ulaganjem u sticanje novih znanja starešina.

Ministar je nakon obilaska istakao da vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i kandidati za buduće podoficire Vojske Srbije pokazuju da su motivisani, da žele da uče, da imaju spremnost i sposobnost da ovladaju svim veštinama koje će im biti potrebne.

Komandant Centra za obuku RV i PVO, potpukovnik Saša Antanasijević, naveo je da su danas prikazani segmenati obuke vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika koji se obučavaju za dužnosti na Osnovnom kursu za podoficire koji će u naredih mesec dana postati podoficiri.

Kako je kazao, prikazan je jedan od kabineta za obuku V 54 "Lasta", novouveden u vazduhoplovu, kao i radio-vođenu letelicu RVML-2.

Antanasijević je kazao i da se trenutno na obuci nalaze vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Jun 2019".

Kako je navela potporučnik Hristina Filipović, komandir raketnog voda u artiljerijsko raketnoj bateriji za PVD Centra za obuku RV i PVO, obuka se u centru izvodi svakodnevno kroz osam nastavnih časova.

Trenutno su ovde vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka junske klase i mogu reći da je obuka na jako visokom nivou i da su vojnici obučeni i spremni – naglasila je Filipović dodajući da je reč o specijalističkoj obuci koja traje oko mesec i po dana.

Jedan od vojnika koji su na dobrovoljnom služenju vojnog roka u Centru za obuku RV i PVO Andrej Ilić naveo je da je zadovoljan boravkom u Centru i da je obuka veoma kvalitetna, kao i da su starešine dobre.

Rade sa nama iz dana u dan, učimo nova gradiva i stičemo nova znanja iz dana u dan. Obuka nije teška. Ovde smo zato što ovo volimo, zato što smo patriote i zato što imamo šansu za posao u budućnosti – kazao je Ilić.

Misija Centra za obuku RV i PVO je unapređenje sposobnosti za izvođenje individualne specijalističke obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kandidata za profesionalne vojnike i podoficire roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, službe vazdušnog osmatranja i javljanja i tehničke službe vazduhoplovnotehničke specijalnosti, radi dostizanja standarda individualne specijalističke obučenosti.

Obilasku su prisustvovali komandant RV i PVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Željko Bilić, načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba brigadni general Željko Petrović, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović, načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Zoran Kocić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter