Izvor:
13.08.2019 u 15:03
0

MINISTARSTVO: 32 inspekcije po prijavi trudnica i porodilja!

U protekle tri nedelje, odnosno od 22. jula kada je otvorena besplatna linija za prijavu nepravilnosti u vezi sa zaštitom materinstva, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta, izvršena su 32 inspekcijska nadzora povodom prijema 172 telefonske prijave.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, prema uvidu u evidenciju Inspektorata za rad, od ukupnog broja pristiglih prijava validno je 114, a najviše se odnose na nedostavljanje obračuna zarada i naknade zarada, neisplaćivanje naknada zarada za vreme trudničkog bolovanja, u periodu porodiljskog odsustva i tokom odsustva sa rada radi nege deteta, kao i na otkaz ugovora o radu zaposlenim trudnicama.

Inspekcija rada je na osnovu pristiglih prijava, koje se odnose na 16 zaposlenih trudnica i 47 porodilja, donela pet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nezakonitog otkaza ugovora o radu, nedostavljanja obračuna zarada i naknada zarada, kao i zbog neisplaćenih naknada zarada.

Podaci o preduzetim merama protiv dva poslodavca (dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i nalažene tri mere) objavljeni su na spisku koji se nalazi na sajtu Ministarstva, u okviru kategorije "Registri“, kao što je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obećao javnosti prilikom otvaranja pomenute besplatne telefonske linije, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter