Izvor:
17.08.2019 u 16:04
0

MOSKVA: Ministri Vulin i Šojgu na završnici vojnih igara u Rusiji!

Finalnom trkom „Tenkovskog biatlona" na poligonu „Alabino" kod Moskve završene su „Međunarodne vojne igre 2019", jedno od najvećih vojnih sportskih takmičenja u svetu, a završnici je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin, koji na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua boravi u poseti Rusiji, sa ruskim kolegom prethodno je obišao štand Srbije u Domu družbe na kom je predstavljena naša zemlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Srpski ministar je ruskom kolegi poklonio knjige „20 godina od NATO agresije na SRJ“ i „Srpski zapovednici u ruskoj vojsci“ koje je izdao Medija centar „Odbrana“.

Ministar Vulin razgovarao je na poligonu „Alabino“ i sa članovima ekipe Vojske Srbije na „Tenkovskom biatlonu“ i učesnicima Festivala nacionalne kulture iz Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“.

Na najzahtevnijem takmičenju Međunarodnih vojnih igara, „Tenkovskom biatlonu“, ekipa Vojske Srbije se, posle polufinalnih trka, plasirala na osmo mesto.

U finalnoj trci ovogodišnjeg „Tenkovskog biatlona“ našli su se Rusija, Belorusija, Kazahstan i Azerbejdžan.

Potpukovnik Rade Adamović, koji je bio rukovodilac ekipe Vojske Srbije na "Tenkovskom biatlonu", kazao je da je Srbija od 23 zemlje zauzela osmo mesto, što je u odnosu na prošlu godinu, navodi, korak napred.

– Formirana su ove godine dva diviziona, dve kvalitativne grupe. Zadovoljan sam našim rezultatom kad vidim kakve su i koliko ekipa je ostalo iza nas. To su zemlje koje imaju i po 10 puta više stanovnika od Srbije, spram toga je i veličina njihovih vojski – izjavio je Adamović.

Dodao je da se ekipe za to takmičenje pripremaju vrlo ozbiljno i da većina njih ima poligone koji su identični poligonu u Alabinu.

Boje srpske zastave na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama, od 3. do 17. avgusta, pripadnici Vojske Srbije branili su u tri discipline – „Tenkovski biatlon“, „Vojni reli“ i „Snajperska granica“.

Prve dve discipline održane su u Ruskoj Federaciji, a treća u Republici Belorusiji.

Najbolji rezultat ostvario je desetar Ivan Obrenović, pripadnik Specijalne brigade Vojske Srbije, osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje u konkurenciji mešovitih snajperskih parova sa kolegom iz Oružanih snaga Uzbekistana.

Medalje u toj kategoriji najbolje plasiranim ekipama uručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, na ceremoniji zatvaranja „Snajperske granice“ u blizini grada Brest u Republici Belorusiji.

Značajan rezultat ostvarila je ekipa Vojske Srbije na Vojnom reliju, jednoj od 32 discipline na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama, podelivši treće mesto sa ekipom Belorusije. Pobednik je Ruska Federacija, a NR Kina je druga.

„Međunarodne vojne igre 2019”, pete po redu, održane su na 21 poligonu u 10 zemalja: Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu.

Broj učesnika prešao je 5.000, svrstanih u 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter