Izvor:
18.08.2019 u 15:59
0

TREĆI PO REDU: Obeležen svetski dan helikoptera!

Vodeća kompanija u regionu za helikopterski transport "Balkan helikopters" organizovala je danas treći po redu Svetski dan helikoptera na helirdromu u Dobanovncima.

Prema rečima Gorana Krnete iz "Balkan helikoptersa" ovaj skup je još jedan pokazatelj da naše vazduhoplovstvo ide napred sve brže i brže.

Krneta, koji je i pilot, kazao je da je Srbija od bivših jugoslovenskih republika najrazvijenija helikopterska zemlja i pozvao je okupljene da pogledaju nove helikopotre koji su došli, a ujedno i helikoptere koji su stigli u vojsku Republike Srbije EC145.

– Srbija je sad stala rame uz rame sa, da kažem, razvijenijim zemljama koje imaju mnogo bolje uslove i mi smo jedna od 10 zemalja koje organizuju ovakav divan skup – rekao je Krneta.

Sara Krneta, direktorka iz "Balkan helikoptersa", koji je glavni organizator ovog skupa, pozvala je okupljene da uživaju raznovrsnom programu, da vide kako se pakuje padobran, kako izgleda spašavanje uz pomoć helikoptera i da uživaju u različiutim modelima helikoptera.

– Ove godine, iako je svetski dan helikoptera imamo i jedan avion, u pitanju je srpska proizvodnja avion kompanije Aeroist u pitanju je SILA 450 – rekla je Sara Krneta.

Svetski dan helikoptera je globalni događaj na kom se proslavlja kultura letenja helikopterom, njihova široka primena u spasilačkim misijama, gašenju požara iz vazduha, putničkom i medicinskom transportu, kao i brojnim drugim poljima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter