Izvor:
19.08.2019 u 18:06
0

KBS na vežbi u organizaciji Ministarstva odbrane SAD!

Kontingent Kosovskih bezbednosnih snaga učestvovao je na multinacionalnoj vežbi objedinjenih kopnenih operacija u Nemačkoj.

Vežbom pod nazivom "Kombinovano rešavanje KSII" je, kako se navodi, rukovodilo Ministarstvo vojske SAD.

Obuka je izvedena s ciljem obučavanja američkih regionalnih snaga na nivou brigade, u znak podrške ciljevima američke Evropske komande za saradnju i bezbednost, za utvrđivanje spremnosti sa NATO saveznicima i partnerima.

Vežba je počela 9. avgusta u bazi američke vojske Evrope (USAREUR) u Nemačkoj.

Dvanaestočlani tim KBS u ovoj vežbi, kako se navodi, podržava 1. oklopnu pešadijsku brigadu pešadijske divizije u oblasti komunikacije, osoblja, operacija kao i u oblasti praćenja i kontrole razvoja obuke.

Tokom obuke, sprovedene su stalne aktivnosti na postavljanju i premeštanju prenosnika po potrebi za podršku taktičkim operacijama 1. snajperskog bataljona i za saradnju sa kompanijom Čarli komjunikejšen kompani.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter