Izvor:
30.09.2019 u 15:24
0

Skupština Srbije počeće sutra redovno jesenje zasedanje!

Skupština Srbije počeće sutra redovno jesenje zasedanje, a pred poslanicima će se, pored ostalog, naći predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kao i izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2018. godinu.

Na dnevnom redu je i izmena Odluke o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombradovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom, koju je podneo poslanik SNS i predsednik te Komisije, Darko Laketić.

Prvog dana jesenjeg zasedanja članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razamtraće na sednici tog tela izmene Zakona o budžetu za 2019. godinu, odnosno rebalans budžeta kojim se, između ostalog, omogućava povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru od osam do 15 odsto.

Rebalansom budžeta je predviđeno da se do kraja godine potroši višak sredstava koji je tokom 2019. godine ostvaren u budžetu.

Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu naći će se pred poslanicima već u sredu, 2. oktobra.

Narodna skupština sastaje se u dva redovna zasedanja godišnje. Prvo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u oktobru. Redovno zasedanje ne može trajati duže od 90 dana.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter