Izvor:
03.10.2019 u 17:49
0

NAVODNO NEISPRAVNA DOKUMENTACIJA: Učenici Devete gimnazije proveli pet sati na hrvatskoj granici!

Učenici Devete beogradske gimnazije proveli su danas pet sati na hrvatskoj granici, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da puste autobus koji je išao ka Sloveniji zbog navodno neispravne dokumentacije.

Kako prenose mediji, oni su na ekskurziju otišli preko Mađarske.

Kao razlog zbog koga učenici Devete beogradske gimnazije nisu mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa „udaren“ u desnom, umesto u levom uglu, rekao je autoprevoznik "Jadran Line" iz Novog Sada koji je zadužen za prevoz dece.

Učenici iz Beograda su krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da propuste jedan od tri autobusa, navodno zbog neispravne dokumentacije.

Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus poseduje svu važecu dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom – kažu nadležni iz "Jadran Line".

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlucila da „sporni“ autobus do Slovenije ode preko Mađarske.

Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gde je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema – kaže Tatjana Šuković, direktorka gimnazije.

Ona je rekla da učenici u Sloveniju treba da stignu večeras, kada je dogovoreno sa upravom hotela da deci posluže večeru.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/InSerbiaNetwork

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter