Izvor:
04.10.2019 u 08:10
0

KAMERE NA SVAKOM ĆOŠKU: Snima se SVAKI prekršaj, VOZAČI OPREZNO!

Saobraćajna policija će za tri meseca odlučiti da li nove kamere koristiti za kažnjavanje vozača koji voze brže od 130 km na sat.

Na auto-putu Beograd-Niš do 15. oktobra biće postavljeno ukupno 56 kamera na 14 portala u oba smera, koje će snimati vozila i meriti prosečnu brzinu vozila.

Saobraćajna policija će ih u prva tri meseca testirati i onda će doneti odluku da li će ih koristiti za kažnjavanje vozača koji neku od deonica prođu većom prosečnom brzinom od 130 km na sat.

– Sada se meri prosečna brzina, na primer, na ulazu na auto-put i na izlazu sa njega, pa vozači koji voze brže od maksimalno dozvoljenih 130 km na sat pre nego što izađu na naplatnoj rampi naprave pauzu i tako smanje prosečnu brzinu – rekli su iz Puteva Srbije.

Putevi Srbije" se zalažu da se vrši merenje prosečne brzine, jer svakodnevno imamo poginule na auto-putu i sada će po četiri kamere snimati vozila na 14 portala. Kamere će moći sa 100 odsto tačnosti da snime vozila pri brzini do 250 km na sat – rekao je Darko Savić, pomoćnik direktora Sektora za naplatu putarine u "Putevima Srbije" i rukovodilac tog projekta.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter