Izvor:
16.10.2019 u 15:30
0

NEDELJA PROGRAMIRANJA: Poseta naučno-tehnološkom parku u Beogradu! (FOTO)

Povodom Nedelje programiranja učenici nekoliko osnovnih škola iz Srbije posetili su Naučno-tehnološki park u Beogradu i proveli dva dana u glavnom gradu Srbije.

Za učenike koji su bili finalisti takmičenja iz digitalne pismenosti i bezbednosti Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (IT Karavan) održane su radionice iz programiranja mobilnih aplikacija, mBot robota i 3D modelovanja, u okviru Evropske nedelje kodiranja.

Program u organizaciji tog ministarstva i u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom i IT centrom za decu "Kliker", priređen je za đake osnovnih škola "Drinka Pavlović" iz Beograda, "Rifat Burdžović Tršo" iz Tutina, "Stefan Nemanja" iz Niša, "Dragiša Mišović" iz Čačka i Osnovne škole "2. oktobar" iz Zrenjanina.

Srbija svake godine učestvuje u Evropskoj nedelji kodiranja, koja je pokrenuta 2013. na inicijativu mladih savetnika Digitalne agende EU, sa ciljem promocije programiranja i digitalne pismenosti.

Prošle godine u ovoj akciji učestvovalo je rekordnih 2,7 miliona ljudi u 74 zemlje.

Izvor: Tanjug
Foto: sajt skole /www.oscirilo.edu.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter