Izvor:
05.11.2016 u 22:49
0

Velika vojna vežba vojski Srbije, Rusije i Belorusije: Načelnik Generalštaba obišao učesnike „Slovenskog bratstva 2016“

Treći dan Multinacionalne vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2016" protekao je u znaku uvežbavanja pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije na tri lokacije, na Pasuljanskim livadama, Orešcu i Aerodromu "Batajnica".

Aktivnosti na Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“ obišao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i saradnika.

Nakon uvežbavanja jedinica u taktičkim radnjama i postupcima po temi "mehanizovana četa u napadu", tokom prepodneva obavljeno je pripremno gađanje minobacačima od 60 milimetara i protivoklopnim lansirnim oruđem "fagot". U nastavku su uvežbavane letačke aktivnosti a usledila su i bojeva gađanja iz helikoptera, nevođenim raketnim zrnima i dejstva po ciljevima na zemlji protivoklopnim raketama, koje su realizovale posade helikoptera Mi-8 i „gama“.

Poželevši jedinicama uspešno obavljanje zadataka, general Ljubiša Diković je izrazio zadovoljstvo tokom odvijanja vežbe i naglasio da protivteroristička operacija triju vojski zahteva najsavremenije metode i ozbiljan rad.

Na Automatizovanom tenkovskom strelištu „Orešac“, tokom prepodneva je izvršen helikopterski desant pripadnika triju vojski, kao i uvežbavanje mešovitih timova za borbu protiv terorista na zemljištu s bojevim gađanjem. Realizovano je i bojevo gađanje po temi „Vod u napadu“.

Na aerodromu „Batajnica“ pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije realizovali su pripremu oklopnih transportera BMD-2 za desantiranje.

Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter