Izvor:
09.11.2019 u 12:42
0

GEST ZA PRIMER: DAČIĆ uručio STANOVE IZBEGLICAMA! (VIDEO)

U Brusu su danas svečano uručeni ključeve stanove za 10 izbeglih porodica, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivice Dačića, koji je predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, uručujući ključeve rekao je da je ratni vihor sa prostora bivše Jugoslavije odneo mnogo života i doneo mnogo nedaća svima koji su spas potražili u Srbiji.

Na sreću svih nas, od danas možete sa sigurnošću reći da imate novi dom, kazao je Dačić, navodeći da je Regionalni stambeni program zaista jedan izuzetan projekat.

Bez obzira na nacionalnu pripadnost, krajnje ravnopravno pomaže svima koji su ostali bez svojih domova gde god da se nalaze, na prostoru bivše Jugoslavije. Do sada je kod nas dodeljeno skoro 4.000 stambenih rešenja, a predviđeno je da to pravo ostvari više od 7.000 porodica, rekao je Dačić.

Ovi stanovi u Brusu, u koje se vi useljavate, naveo je Dačić, deo su Potprojekta 4 i ukupna vrednost iznosi 18,4 miliona evra.

Do sada smo iz ovog Potprojekta zbrinuli porodice u Arilju, Vrnjačkoj Banji, Staroj Pazovi, Kladovu, Negotinu i Temerinu, podsetio je on.

Napomenuo je da je Regionalni stambeni program finansiran donatorskim sredstvima i najveći donator je Evropska unija, a da Fondom Regionalnog stambenog programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Komeserijat za izbeglice i migracije je vodeća institucija koja implementira program u Srbiji, dok proces izbora korisnika sprovode u saradnji sa lokalnim samoupravama uz nadzor UNHCR-a i OEBS-a, rekao je Dačić.

Naglašavajući da je proces pridruživanja Evropskoj uniji trajno opredeljenje Vlade Srbije, Dačić je rekao da je ovaj program, koji sprovodimo sa Evropskom unijom, lep primer podrške i razumevanja i sjajne saradnje.

Vlada Srbije posvećeno radi na unapređenju života u našoj zemlji u svim oblastima. Još posla ima da se uradi. Mnogo je prepreka i teškoća. Jedno je nesporno – svi smo u tom poslu zajedno – i vi kao građani i mi kao predstavnici vlasti. Samo jedinstveni možemo ostvariti bolje sutra za nas i naše potomstvo, kazao je Dačić.

On se zahvalio predsedniku opštine Brus Saši Miloševiću, što je opština dala značajan doprinos da se ovaj objekat izgradi i uruči korisnicima.

"Takođe, izražavam zahvalnost našim dragim prijateljima, ambasadoru OEBS-a gospodinu Oriciju, predstavniku Delegacije EU Enriku Visentinu, direktoru Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Draganu Katuci, zatim pomoćniku komesara za izbeglice i migracije Ivanu Gerginovu, kao i celom timu saradnika iz Komesarijata za izbeglice i migracije, čije prisustvo uvek raduje", rekao je Dačić.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter