Izvor:
12.11.2019 u 11:38
0

BOLNA ISTINA GLUMCA IZ SERIJALA O HARIJU POTERU: Moju celokupnu porodicu pobile su ustaše u logoru u Gradiški!

Sreli smo sinoć u Beogradu našeg istaknutog glumca kojeg odlično poznaje i svetska publika. U razgovoru sa njim dotakli smo najteže momenate iz njegovog života.

Glumac Predrag Bjelac koji je 2005. glumio u filmu "Hari Poter i Vatreni pehar", tumačeći lik čarobnjaka Igora Karkarofa, bio je sinoć na beogradskoj premijeri filma "Dnevnik Diane Budisavljević" rediteljke Dane Budisavljević.

Nakon filma koji prikazuje kako je velika humanitarka Diana Budisavljević tokom Drugom svetskog rata spasla 10, 000 dece iz ustaških logora u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, pitali smo glumca da prokomentariše važno istorijsko ostvarenje.

– Ovo je za mene jako bolna tema jer je moja kompletna porodica stradala u Gradiški (logor Stara Gradiška u Hrvastkoj bio je koncentracijski logor kojim su u Drugom svetskom ratu upravljale ustaše). Nažalost, nije ih spasla Diana Budisavljević. Ja nemam rođake. Moj otac je jedini preživeo od kompletne porodice. Šta da vam kađem?- rekao nam je Predrag Bjelac kroz suze.

O značaju filma je dodao:

– Konačno je došao red da se sve ovo i kroz film obeleži. Konačno. Evo i Predrag Gaga Antonijević sada priprema priču o Jasenovcu…

Nije bilo nimalo lako Bjelcu da nam ispriča sve ovo.

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" nažalost, podsetiće još ljudi poput Peđe na bolne događaje. Publiku je na sinoćnoj premijeri ganuo. Do suza. I aplauza koji je trajao minutima, a kojim su ispratili filmsku ekipu.

Predrag Bejlac (56) koji je rođen u Beogradu, gde je i završio Fakultet dramskih umetnosti, prvu filmsku uogu ostvario je 1985. u filmu Dinka Tucakovića "Šest dana juna".

Bio je maestralan u filmovima "Kako je propao rokenrol" (uloga Peđe, 1990), "Kad porastem, biću Kengur" (Baron, 2004).

Bjelca koji se školovao na " The Lee Strasberg Theatre Institute", gledali smo i u seriji "Bordžije" Nila Džordana, a uloga čarobnjaka u serijalu o Hariju Poteru, Igora Karkarofa, koji je bio zarobljen od 1980. godine, posle pada lorda Voldemora, najvećeg Harijevog neprijatelja, pa se nakon 13 godina vratio na takmičenje kao upravnik jedne čarobnjačke škole, donela mu je veliku popularnost.

Bio je veoma zapažen i u seriji "Ubice moga oca" (u prvoj i drugoj sezoni) scenariste Nataše Drakulić i reditelja Predraga Antonijevića u kojoj je glumio Nikolu Kovačevića.

Bio je Bertold IV u seriji "Nemanjići-rađanje kraljevine" Marka Marinkovića i Gordana Mihića.

Peđa uporedo snima i u Srbiji i u inostranstvu pa je prošle godine prikazan film "Intrigo: Dragi Agnes" švedskog reditelja Danijela Alferdsona u kojem je Bjelac Kartejker Džouns.

Naš glumac godinama živi u Češkoj. Iz braka sa Katarinom ima bliznakinje Unu i Taru. U vezi je sa rediteljkom Marijom Perović koju je upoznao 2013. na filmskom festivalu u Herceg Novom i sa kojom je bio sinoć na beogradskoj premijeri filma Dane Budisavljević, prikazanog u okviru festivala "Slobdna zona".

Poznati par je i sarađivao – u seriji "Grudi".

Izvor: Blic
Foto: YouTube/ DutcHfan1992/ Printscreen
YouTube/ RTS-Program za dijasporu- Zvanični kanal/ Printscreen
ddpierreverte/ YouTube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter