Izvor:
19.11.2019 u 14:12
0

ISTORIJSKA KUĆA PRED RUŠENJEM: Sudbina kuće nindži u rukama potencijalnog kupca!

Istorijska kuća koja se navodno koristila kao baza nindži stotinama godina na sjeveroistoku Japana, mogla bi da se sruši, a njeni vlasnici žele da je prodaju zbog visokih troškova održavanja, tako da će njena sudbina zavisiti od potencijalnog kupca.

Novi vlasnik jednospratne zgrade, koja se nalazi u uskoj uličici u blizini gradske opštine u Hirosaki, u prefekturi Aomori, neće biti obavezan da čuva imovinu.

Kuća je sagrađena u kasno doba Eda (1603-1868) i služila je kao stanica za nindža grupu "Hajiamići-no-mono" u području Hirosaki, rekao je Šigeto Kijokava, profesor sa Univerziteta Aomori.

U obilasku rezidencije krajem septembra, oko 20 učesnika moglo je da osjeti stvarno postojanje nindži, pošto su ušli u skriveni dio iza zida koji se koristio za prisluškivanje i hodali po podovima koji škripe namjerno kako bi ih upozorili na uljeze.

Hideaki Aida (83) i njegova supruga, koji održavaju kuću posljednjih 30 godina, odlučili su da prodaju nekretninu zbog visokih poreskih troškova i dugotrajnog čišćenja snega tokom zime.

Iako je Kijokava tražio da grad sačuva kuću nindža kao nacionalno kulturno dobro, naišao je na odbijanje iz razloga što je zgrada između ostalog preuređena.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter