Izvor:
20.11.2019 u 17:44
0

NIŠ: U Panteleju traže rešenje za nezakonito sahranjivanje na Vrežinskom groblju! (FOTO)

Divlje groblje u Donjoj Vrežini već godinama je jedno od alternativnih mesta za sahranjivanje u odnosu na Novo groblje u Nišu, ali kako kažu u Opštini Pantelej, grobna mesta počela su da prelaze granicu groblja. Zato je u Opštini Pantelej održan sastanak kojim najavljuju početak rešavanja ovog problema, a krajnji cilj je da se sahranivanje i na ovom groblju uvede u zakonske regulative.

Na teritoriji Niša su najmanje 3 groblja nelegalna i sahranjivanje na njima moguće je ako se zakupcima njiva plati naknada.

Jedno od njih je i takozvano Vrežinsko groblje, u naselju Donja Vrežina.

U Opštini kažu da, pored toga što ukop pokojnika nije u skladu sa zakonima, postoji problem i sa planskim dokumentima.

Zato je u Panteleju održan sastanak kojem su pored rukovodstva Opštine, kako kažu, prisustvovali i većnik zadužen za komunalne delatnosti Bratisalav Vučković i v.d. direktorka JKP Gorica Dragana Stevanović.

Trebalo bi da već sledeće nedelje bude održan još jedan sastanak kada je planirano da se u razgovore uključe i Crkva i Savet Mesne zajednice Donja Vrežina kako bi se našlo rešenje za sahranjivenja u skladu sa zakonom.

Podsetimo, pored Vrežinskog, nelegalna sahranjivanja obavljaju se i u na groblju u naseljima Branko Bjegović i 9. maj, kao i na Romskom groblju.

Jedan od glavnih problema jeste i održavanje ovih grobalja, jer ona nisu u sistemu nijednog gradskog preduzeća.

Izvor: Južne vesti
Foto: Južne vesti/Čitalac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter