13°C

Beograd

POSAO ZA 5.000 RADNIKA: Otvoren se nova fabrika u Kraljevu

Posle svojih fabrika u Prokuplju, Milošištu i Nišu, Kraljevo je četvrti grad u Srbiji u kojem kompanija Leoni privodi kraju radove na modernoj fabrici, u kojoj će do kraja 2023. godine biti zaposleno 5.000 radnika.

Ovih dana u Leoniju na Ratarskom imanju u Kraljevu živo je i u fabričkim halama, u kojima već radi oko 600 radnika, ali i u fabričkom okruženju. Pristupna saobraćajnica, ulica Jovana Deroka je proširena, urađena je pešačka zona, parkinzi i drugi potrebni objekti i više od 200 radnika nekoliko građevinskih i drugih firmi rade finalne radove na pratećoj infrastrukturi. U toku je izgradnja kružnog toka na Ibarskoj magistrali kod fabrike, kao i saobraćajnice koja će kod vodotornja spojiti Ibarsku magistralu s nedavno rekonstruisanim nadvožnjakom, odnosno ulicom Jovana Deroka.

Trenutno se obuka za nove radnike obavlja u Nišu, Prokuplju i Rumuniji, i početkom sledeće godine, kako je u septembru prošle godine, prilikom posete Kraljevu, obećao generalni direktor kompanije Leoni, Klemens Saks, u ovoj fabrici, vrednoj 60 miliona evra, početkom naredne godine trebalo bi da počne serijska proizvodnja.

Izvor: blic.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar