POZNAT PO PROFESIONALIZMU I HEROJSTVU: Izbodeni policajac pre dve godine spasao život devojci koja se pokušala ubiti!

Policajac Aleksa Vukašinović, koji je u ponedeljak ujutru uboden nožem u Šekovićima, poznat je po svom profesionalizmu, ali i po tome da je pre dve godine spasao život devojci koja se pokušala ubiti.

Vukašinovića je nožem izbo komšija Čedomir Prodanović.

Izvor blizak istrazi rekao je da Vukašinović u trenutku napada nije bio na dužnosti, a napadač mu je inače komšija. Takođe je rekao da ovaj napad nema veze sa policijskim poslom koji obavlja Vukašinović.

O policajcu Vukašinoviću mediji su pisali i krajem juna 2017, kada je profesionalnom reakcijom spasao sigurne smrti devojku (31) koja se pokušala ubiti.

Devojka je tada nazvala jednu prijateljicu i rekla da ide da se ubije, a ona je o tome odmah obavestila policajca Acu, kako ga inače zovu.

On se odmah uključio u potragu za nesretnom devojkom. Prema izjavama svedoka, ona je tada otišla u šumu noseći konopac sa sobom.

- Istog momenta smo otrčali prema šumi. Dozivali smo je, ali nije se odazivala. Zašla je dosta duboko u šumu. Onda smo je ugledali kako visi na drvetu. Leva ruka joj je bila ispod omče i to je možda malo ublažilo da joj konopac ne stisne grkljan odmah – ispričao je Vukašinović.

Pre nego što će utrčati u šumu policajac je, kao da je predosećao, iz auta uzeo malu čakiju. Njom je presekao konopac.

- Kada smo presekli konopac, glava joj je već bila skoro modra. Verujem da su u pitanju bile sekunde. Kada smo je spustili na zemlju bila je bez svesti, pa smo počeli da je masiramo – pojasnio je Vukašinović.

U Policijskoj upravi Zvornik su tada rekli da je službenik Policijske stanice Šekovići brzom i efikasnom reakcijom sprečio devojku u nameri da se ubije.

- Iskazanom prisebnošću u kritičnom momentu, te brzom i efikasnom reakcijom policijskog službenika i S.M, uspeli su da preseku konopac – rekli su u PU Zvornik.

 

Izvor. Blic
Foto: Pu Zvornik/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro