26°C

Beograd

OVA TORTURA TRAJE GODINU DANA: Supruga Milana Gurovića priznala sve!

Tortura koju je bivši reprezentativac Milan Gurović priređivao svojoj supruzi i ćerki trajala je godinu dana, navodi se u krivičnoj prijavi koju je protiv košarkaša podnela supruga Tanja.

Gurović je u sredu uhapšen nakon što je ta tortura eskalirala napadom na suprugu i ćerku, koji se dogodio u utorak uveče. Protiv bivšeg košarkaša krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici podnela je upravo supruga.

Nakon dolaska Hitne pomoći (supruga košarkaša i njegova ćerka požalile su se na telesne povrede koje su kvalifikovane kao lake), žena je ispričala policiji da od bivšeg košarkaša sa kojim je u dugogodišnjem braku, trpi mučenje i nasilje već godinu dana. Ona je to rekla nakon što je do detalja opisala napad koji joj se dogodio u utorak.

Tanja Gurović ispričala je da ju je Milan Gurović udarao pesnicama po glavi, da je od udaraca pala na zemlju, ali je on i nakon toga nastavio da je tuče, odnosno šutira. Nakon toga pozvala je ćerku na mobilni telefon, a tinejdžerka je došla u stan da zaštiti majku. Zbog toga je izvukla deblji kraj: prema prijavi, Gurović je ćerki udarao glavu o stepenik. Nakon toga je, navodno, hladnokrvno nastavio da večera.

Kako saznajemo, maloletnica je zadobila povrede nosa, dok Gurovićeva supruga nema vidljive povrede, ali se žali na bol od povreda lica i stomaka.

Košarkašu su u sredu određene dve hitne mere: zabrana prilaska i kontaktiranja sa suprugom Tanjom i ćerkom, kao i udaljenje iz stana. Gurović je danas sklopio sporazum sa Trećim osnovnim tužilaštvom u kojem je priznao da je bio nasilan prema supruzi i ćerki i osuđen je na 10 meseci kućnog zatvora. Njemu je izrečena i zabrana prilaska supruzi i ćerki.

U razgovoru neposredno pre hapšenja, Gurović je ponudio svoju verziju događaja, u kojoj je optužio suprugu da mu "smešta".

- Hoće da mi napakuje jer već dve, tri godine hoću da se razvedem, a ona neće. Neće zato što sam ja Milan Gurović i imam para. Ne želim da pravdam sebe, ali žena me je napala. Vratio sam se iz Novog Sada, bio sam kod majke. Žena je odmah počela da histeriše, da me pljuje, odgurnula me je. Tada sam je uhvatio za vilicu i odgurnuo. Ćerku sam odgurnuo, zakačio sam je noktom, ima malu rasekotinu. Žena je pozvala Hitnu pomoć i prenemagala se kao da je na samrti, a nema nijednu masnicu - tvrdio je on.

U policiji je ispričao sličnu priču, koja se, ipak, u jednom bitnom detalju razlikuje. Gurović je, naime, inspektorima rekao da je maloletna ćerka na njega nasrnula - nožem!

Milanu Guroviću ovo nije prvi nasilni ispad u životu, ali ni u bogatoj košarkaškoj karijeri. Bivši košarkaš poslednju krivičnu prijavu zaradio je zbog nereda na sportskim priredbama, kada je jednog navijača pogodio plastičnom flašicom u glavu. Posebno je šokantno što je to uradio dok je u svojstvu trenera vodio ekipu koja je igrala na tom meču. Gurovića je nezgodni temperament pratio i kroz igračku karijeru. Učestvovao je u nizu incidenata na utakmicama, bio optužen da je pljunuo sudiju usred meča, žestoko se potukao sa protivničkim igračem u Poljskoj...

Vesna Stanojević, Sigurna kuća: Sad će da pomisle "Kad može Gurović, mogu i ja"

- Svaki put kada čujem da je neka žena stradala ili da je pretučena, ja se duboko potresem. Toliko toga je urađeno da bi se nasilje eliminisalo i onda se dogodi još jedan slučaj. Pritom, Gurović je javna ličnost. Ne ističem to da bi se pravila bilo kakva razlika između počinilaca nasilja koji jesu ili nisu javne ličnosti, jer razlike između nasilja nema. Kada je nasilnik iz javnog života, onda drugi mogu da pomisle da je ono dozvoljeno i da pomisle: "Kada može on, mogu i ja" -

Bobana Macanović, direktorka Autonomnog ženskog centra: Udžbenički primer nasilja

- Ovo je udžbenički primer nasilja. Kada se pogleda nasilno ponašanje Milana Gurovića iz prošlosti, vidi se da je on neko ko nikada nije prihvatao odgovornost i koje je uvek krivicu prebacivao na druge. Klasičan je nasilnik, odnosno sve ovo što se desilo je kontinuitet nasilja koji je on i ranije činio. -

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade: Svi da reagujemo

- U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i jedan šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo - poručila je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi.

Izvor: Blic
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar