27°C

Beograd

RADOJIČIĆ NAJAVIO: Od sutra direktna linija iz Lazarevca i Barajeva do centra grada!

- Novi uspeh u sve boljem povezivanju beogradskih opština omogućiće građanima Lazarevca i Barajeva da od sutra imaju direktnu i brzu vezu sa centrom grada, kroz dve nove linije BG voza - izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Nakon što smo 1. septembra uveli liniju do Mladenovca, nastavljamo sa umrežavanjem prigradskih opština i gradskog jezgra, rekao je gradonačelnik.

Radojičić je naveo da će jedna linija saobraćati na relaciji Lazarevac-Ovča-Lazarevac, a druga na liniji Lazarevac-Resnik-Lazarevac.

Istovremeno, saopštio je Beoinfo, biće uvedena i probna kružna autobuska linija, koja će povezivati železničku i autobusku stanicu, a red vožnje biće usklđen sa polascima i dolascima BG voza.

- Iz ličnog iskustva znam koliko je uvođenje ove linije značajno za sve stanovnike Lazarevca koji rade ili studiraju u centru Beograda. Samo u jednom pravcu, oni će moći da uštede skoro 15-20 minuta, odnosno i do 40 minuta dnevno - kaže Radojičić, dodajući da direktna linija podrazumeva i veći komfor.

- Mnogo puta sam, pogotovo u studentskim danima, putovao na relaciji Lazarevac-Beograd. Tokom novogodišnjih praznika, to je podrazumevalo i velike gužve. Zbog toga mi je posebno drago što za vreme mog mandata uvodimo upravo ovu liniju - rekao je Radojičić.

On je rekao da je zahvalan svim saradnicima angažovanim na ovom zadatku, kao i „Železnicama Srbije” i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa kojima grad radi na projektu proširenja kapaciteta BG voza.

- Uveren sam da jačamo osećaj pripadnosti građana našoj metropoli kroz sve brojnije i brže veze svih opština unutar Beograda, na putu ka najvišem cilju koji smo sebi zadali u razvoju gradskog transporta: beogradskom metrou - zaključio je Radojičić.

Izvor: Blic
Foto: beograd.rs/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar