U TOKU ''PHISHING KAMPANJA'': Podaci klijenata nekoliko banaka u Srbiji UGROŽENI!

Ukoliko vam na mejl stigne obaveštenje od banke o deviznom prilivu novca, obratite posebnu pažnju jer je u toku pokušaj krađe podataka klijenata nekoliko banaka u Srbiji, a putem falsifikovane veb stranice, upozorila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

- U toku je veoma uverljiva 'phishing kampanja' prema klijentima nekoliko banaka koje posluju u Srbiji", navela je agencija na svom veb sajtu.

"Phishing" imejl koji se šalje u ime nekoliko banaka, izgleda kao da stiže sa legitimnog domena, tekst je obaveštenje o deviznom prilivu novca, a zlonamerni prilog sadrži .pdf fajl u zip formatu, koji u pozadini pokreće zlonamerni kod, objašnjavaju.

Preporuka Nacionalnog CERT-a svim klijentima banaka je da ukoliko dobiju ovakav imejl isti odmah izbrišu, a naročito da obrate pažnju i ne otvaraju prilog.

- Na osnovu dostupnih informacija obaveštavamo građane da ovi imejlovi nisu poslati sa servera banaka - ističu iz agencije.

Kako navode Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, zlonamerni prilog je vrlo sofisticiran i prepoznalo ga je samo nekoliko antivirusnih softvera.

 

Izvor: Blic
Foto: Twitter/superhabertv

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro