Izvor:
17.12.2019 u 09:30
0

VEĆE PLATE, SKUPLJI ŽIVOT: U Jagodini od 2020. biće skuplje komunalne takse!

Veći prosek plata uvećao je i komunalne takse za 2020. godinu u Jagodini, koje će biti 3,5 odsto veće nego ove godine.

Pravna lica koja nemaju prihod veći od 50.000.000 dinara biće oslobođena plaćanja takse na isticanje firmi za poslovni prostor, dok će poljoprivrednici biti oslobođeni poreza na šume i zamljište.

Tu odluku doneli su juče, jednoglasno i bez diskusije, odbornici Skupštine grada.

Lokalne komunalne takse su izvorni prihodi lokalne samouoprave i njihovu visinu određuje Skupština lokalne samouprave, a odlučeno je da se takse povećaju radi stvaranja povoljnih uslova za rad privrednih društava i preduzetnika, stoji u obrazloženju odluke.

Prema ovoj odluci, preduzetnici i mala preduzeća koja imaju godišnji prihod viši od 50.000.000 dinara plaćaće taksu za isticanje firme na poslovni prostor, do dve prosečne zarade, a to je 116.117 dinara, a "velika pravna lica" do tri prosečne zarade, odnosno 174.175 dinara.

Pravna lica koja obavljaju delatnosti bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i naftinim derivatima, proizvodnjom i trgovinom na veliko duvanom i duvanskim proizvodima, proizvodnjom cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga, noćnih barova i diskoteka, plaćaće do deset prosečnih zarada, a to je 580.583 dinara.

Prosečna zarada u Jagodini za period januar-avgust ove godine iznosila je 60.304 dinara, odnosno bila je 7,5 odsto veća nego u istom periodu lane.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter