Izvor:
17.12.2019 u 13:48
0

KONAČNO: Poleteo prvi avion sa aerodroma „Morava“ ka Beču! (FOTO, VIDEO)

Prvi avion kompanije "Er Srbija" poleteo je danas, nekoliko minuta pre podneva, sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva ka Beču, a čelnici Čačka, Kraljeva i Vrnjačke Banje kažu da je za građane centralne i zapadne Srbije to ispunjenje dugogodišnjeg sna.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je izjavio da je to istorijski dan za Raški, Moravički i Zlatiborski okrug, jer će sada građani tog kraja umesto za tri sata do Beograda putovati pola sata, a do Beča sat i po.

"Generacije Kraljevčana sanjale su ovaj dan i danas konačno iz Kraljeva letimo za Beč", rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, uz početak gradnje Moravskog koridora, otvaranjem Leonija i Taip grupe, Kraljevo ponovo postaje industrijski grad i grad koji je dobro infrastrukturno povezan sa svim gradovima u Srbiji, ali i sa inostranstvom.

-Očekujem da je ovo početak novog života na Ibru i da ćemo u godinama koje slede govoriti samo o uspesima i dobrim rezultatima- rekao je Terzić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović saglasan je sa kraljevačkim kolegom da je ovo veliki dan za sve stanovnike centralne i zapadne Srbije, dodajući da za njih počinje "nova era".

– Ovo je ulaganje u budućnost i veliki iskorak da mladi ostanu u ovom delu Srbije, da imamo što više turista i privrednika. Ubeđen sam da će već u narednim godinama "kargo" terminal stvoriti uslove za poljoprivrednike i privrednike da sa svojim proizvodima brže dođu na tržište Evrope i sveta-naveo je Todorović.


POGLEDAJTE VESTI IZ HRONIKE

NOVO U SLUČAJU "JOVANJICA" Vlasniku plantaže marihuane još 30 dana

SPALJENI NARKOTICI U peći nestalo 880 kilograma droge! POGLEDAJTE AKCIJU! (VIDEO)

PLAGIJATOR UZEO 45.000 EVRA: Uhapšen jer je delio domaće serije na internetu!


Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Ðurović kaže da je aerodrom u tom regionu bio želja i potreba u turističkom i privrednom smislu, kako bi bio povezan sa centrima u Srbiji i u Evropi.

– U turističkom smislu, za Vrnjačku Banju je to veliki poduhvat, jer smo imali veliki hendikep i primedbe i naših turista i turista iz inostravnstva koji su se žalili na dug transfer od Beograda do Vrnjačke Banje-rekao je Ðurović.

Izrazio je nadu da će u dogovoru sa "Er Srbijom" u narednom periodu dogovoriti čarter letove koji su turistički bitni za Vrnjačku Banju.

Aerodrom "Morava" ima sve što je putnicima potrebno, a i Banka Poštanska štedionica je nedavno na aerodromu otvorila svoju ekspozituru.

Prvi avion sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva trebalo je ka Beču da poleti jutros u 7.55. Poletanje je, međutim, bilo odloženo jer letelica iz Beograda nije mogla da sleti na pistu "Morave" zbog guste magle.

Snimak možete pogledati u OVDE!


PROČITAJTE I OVO

KONAČNO: Poleteo prvi avion sa aerodroma "Morava" ka Beču! (FOTO, VIDEO)

ŠOK ZA PUŠAČE: Od januara poskupljuju CIGARETE!

SRPSKE REKE VAN SUNČEVOG SISTEMA Zvezde nazvane po Vlasini i Moravi

JAZ IZMEĐU ŽENA I MUŠKARACA Jednakost tek za 257 godina!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter