Izvor:
18.12.2019 u 09:24
0

DEFINITIVNA ODLUKA MALTE ZA SRBE Vi siromašni morate napolje, možete još samo se žaliti

Malteška vlada je stala u odbranu odluke da se ne izdaju boravišne dozvola za 22 dece čiji roditelji rade na tom ostrvu.

Vlada Malte je ocenila da bi deca u suprotnom bila u riziku da žive u siromaštvu.

Odluka još nije konačna jer roditelji imaju pravo žalbe.

Vladina agencija Malte zadužene za državljanstvo i boravak obavestila je roditelje, mahom srpske dece, da kako ne ispunjavaju finansijske uslove njihova deca ne mogu više da borave na Malti.

Sekretar parlamenta Julija Faruđija Porteli kaže da je odluka doneta u najboljem interesu dece, prenosi Tajms of Malta.

Prema zahtevanim kriterijumima zaposleni roditelji moraju da zarađuju godišnje najmanje 19.000 evra kao i da obezbede dodatnih 3.800 evra za svako dete.

Sekretarka Porteli ističe da ne treba potpadati pod uticaj "senzacionalističkih napisa" već da je tu reč o politici koja štiti decu od siromaštva.

"Kao država moramo da osiguramo da nijedno dete nije ostavljeno po strani. Moje srce je uz svako od te dece ali ima porodica kojima kada od plate odbiju troškove stanovanja i rente ostaje svega 150 evra mesečno", rekla je Porteli.

Ona je naglasila da roditelji imaju pravo žalbe na ovakvu odluku.

U slučaj se uključilo i naše Ministarstvo spoljnih poslova. Srpski ambasador iz Rima u sredu putuje na Maltu.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter