Izvor:
19.12.2019 u 16:44
0

KONTROLA VOJNIH OBAVEŠTAJACA VOA radi po zakonu

Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije, na čelu sa predsednikom Odbora Igorom Bečićem, danas su realizovali nadzornu posetu Vojnoobaveštajnoj agenciji (VOA) i utvrdili da agencija prati bezbednosnu situaciju i reaguje shodno ovlašćenjima koje ima na osnovu zakona.

Pozitivno je ocenjen rad pripadnika VOA i naglašena puna podrška njihovom daljem angažovanju na realizaciji težišnih zadataka.

Ustanovljeno je da je, u nadziranim slučajevima, agencija postupala u skladu sa delokrugom rada i zakonom propisanim procedurama.


PROČITAJTE POSLEDNJE VESTI

NAJTUŽNIJI NIKOLJDAN Sin se obesio, muž umro, a kolač lome u nemaštini

TRAMPOVA SRPKINJA, NAJMOĆNIJA U SAD Želela sam da moj glas ima moć (VIDEO)

ZAPUCAO MOĆNI "ERBAS" Vatrena moć najsavremenijih letelica (VIDEO)

SRBIN UBICA BEBE OD 17 DANA U krvi vozača-kamikaze nađeni tragovi sintetičke droge i hašiša

HVALA, ZVEZDO Milojević i zvanično otišao iz Ljutice Bogdana! VIDEO)


U skladu sa ovlašćenjima članovi delegacije Odbora izvršili su nadzor nad zakonitošću rada VOA i po principu slučajnog uzorka ostvarili neposredan uvid u dokumentaciju koja se odnosi na primenu posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka iz nadležnosti VOA, saopšteno je iz parlamenta.

Članovi delegacije informisani su o aktivnostima koje VOA preduzima a koje se odnose na prikupljanje, analizu, procenu, zaštitu i dostavljanje podataka i informacija o potencijalnim i realnim opasnostima po bezbednost Srbije.

Takođe, članovi delegacije Odbora razmatrali su efikasnost i pravovremenost dostavljanja podataka i informacija do kojih je došla Vojnoobaveštajna agencija a koje su u nadležnosti drugih službi bezbednosti ili policije.

Nadzornom posetom VOA zaokružen je ciklus nadzornih poseta direkcijama službi bezbednosti, a u narednom periodu Odbor će nastaviti aktivan nadzor nad radom službi bezbednosti u cilju povećanja efikasnosti rada službi bezbednosti.

U radu delegacije Odbora koja je obavila nadzornu posetu učestvovali su narodni poslanici članovi i zamenici članova Odbora: Marija Obradović, Goran Pekarski i Jasmina Obradović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter