Izvor:
19.12.2019 u 16:42
0

SA SALAŠA NA FRUŠKU GORU Prodat ruinirani hotel „Ležimir“ (VIDEO)

Hotel Ležimir na Fruškoj gori, koji je decenijama van upotrebe i u zapuštenom stanju, prodat je za skoro 20 miliona dinara, a novi vlasnik je kompanija "PH1 invest".

Kako je najavljeno, gosti će rekonstruisani hotel i nove sadržaje moći da koriste 2021. godine. Novi vlasnik, inače, u svom vlasništvu, imaju i poznati Salaš 137 kod Novog Sada.


PROČITAJTE POSLEDNJE VESTI

NAJTUŽNIJI NIKOLJDAN Sin se obesio, muž umro, a kolač lome u nemaštini

TRAMPOVA SRPKINJA, NAJMOĆNIJA U SAD Želela sam da moj glas ima moć (VIDEO)

ZAPUCAO MOĆNI "ERBAS" Vatrena moć najsavremenijih letelica (VIDEO)

SRBIN UBICA BEBE OD 17 DANA U krvi vozača-kamikaze nađeni tragovi sintetičke droge i hašiša

HVALA, ZVEZDO Milojević i zvanično otišao iz Ljutice Bogdana! VIDEO)


– Posle dugo vremena propadanja i neizvensnosti, hotel Ležimir prodat je za skoro 20 miliona dinara. Gradska vlast Sremske Mitrovice je prilikom formiranja oglasa striktno navela da prostor zajedno sa objektom, koji će biti stavljen na licitaciju i na prodaju, mora biti izgrađen ili rekontruisan i opredeljen isključivo za svrhe ugostiteljstva, turizma i sporta i rekreacije. Nikakvi drugi sadržaji ne smeju biti – kaže u izjavi za Tanjug načelnik Gradske uprave za opšte poslvoe Sremska Mitrovica Miroslav Jokić.


On smatra da će izgradnjom i rekonstrukcijom hotela građani Sremske Mitrovice i cele Vojvodine, Srbije, dobiti konačno jedan reprezentativan sadržaj u smislu stvaranja uslova za promoiciju turizma.

– Sremska Mitrovica, u tom smislu, svakako ima šta da ponudi. Sigurno je Sirmijum naša najveća nada i uzdanica, ali imamo i fruškogorske manastire, Zasavicu i brojne druge turističke ponude – kaže Jokić.

Hotel Ležimir izgrađen je 60-ih godina, a najpre je poslovao u okviru tadašnjeg PIK Sirmiuma. Kasnije je pripao preduzeću "Park" iz Sremske Mitrovice. Svoje zlatno doba doživeo je 70-ih godina, posle čega je krenulo njegovo propadanje, a 90-ih je bio dom izbeglica iz bivše Jugoslavije.

Razlog dugogodišnjeg propadanja bili su nerešeni imovinsko-pravni odnosi.

Hotel je bio u vlasništvu grada, a kasnije deo zemljišta u privatnom nakon restitucije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter