Izvor:
19.12.2019 u 19:22
0

BOŽIĆNA POSLANICA KARDINALA BOZANIĆA Nijedan čovek nije nevažan

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, uputio je božićnu poruku kojom je vernicima Rimokatoličke crkve zaželeo obilje božićne radosti i mira, molio za blagoslov u novoj 2020. godini, a u svoje molitve je uključio i sve one koji su daleko od svojih domova.

Bozanić je poručio da tokom bozićnih pranika nijedan dom nije isključen, ma kako bio skroman, te da ni jedan čovek nije nevažan, bez obzira na to kroz kakvo iskušenje prolazio.

– Iz toga blagoslova nisu isključeni ni oni koji osećaju samoću i napuštenost, nesigurnost i teskobu – poručio je i dodao da molitvom Crkve i hrišćanskom ljubavlju vidljivijom postaje Božja milost prihvaćanja i radosti.

Podsetio je da Božić obuhvaća sav stvoreni svet: ljude, životinje, prirodu i svemir.

U poruci se posebno osvrnuo na objavu u Kani Galilejskoj podstaknut time što su mladi vernici za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će biti proslavljen u Zagrebu 9. i 10. maja naredne godine, kako kao geslo izabrali reči Blažene Device Marije što ih je izgovorila tom prigodom u Kani: "Što god vam rekne, učinite."

Mladi vernici, pripremajući Susret hrvatske katoličke mladeži, prepoznali su snagu i lepotu toga znamenja i polazeći od njega razmatraju svoj život, traže Hristovu novost i svedoče svoju privučenost Hristom, s kojim žele da žive radost u zajedništvu s drugima, poručio je Bozanić, prenela je Hina.

– Naši nas mladi pozivaju da i otajstvo Božića živimo u tom svetlu – istakao je Bozanić i dodao da već u vitlajemskoj noći vidimo da život bez prihvatanja Hrista ostaje u tami, praznini i hladnoći, u teskobi i sebičnosti koja vodi u nasilje, a Hristova prisutnost privlači nas i rasvetljuje, vodi ljude jedne prema drugima, preobražava srca.

Pozvao je vernike Zagrebačke nadbiskupije da u jeku pripreme Susreta hrvatske katoličke mladeži budu angažovani učesnici tog, kako je naveo, lepog i važnog događaja kojem je Crkva zagrebačka domaćini.

– Doći će nam mladi iz svih hrvatskih nadbiskupija i biskupija, iz Bosne i Hercegovine te drugih zemalja Evrope i sveta – rekao je, dodajući da se ovih meseci mladi vernici širom nadbiskupije pripremaju posebnim programima u koje su uključeni i ostali vernici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter