Izvor:
20.12.2019 u 13:17
0

POKRAJINA PREUZELA 47 ZDRAVSTVENE USTANOVE Vojvodina gazduje domovima zdravlja

Pokrajinska vlada donela je danas odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad 47 zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini – 44 doma zdravlja i tri zavoda – Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad.

Novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti predviđeno je da AP Vojvodina preuzme osnivačka prava nad zdravstvenim ustanovama koje obavljaju delatnost na primarnom nivou zdravstvene zaštite (osim apoteke), koje su osnovane na teritoriji Pokrajine, a nad kojima je osnivačka prava vršila jedinica lokalne samouprave.

Donete odluke, kako je saopšteno, u skladu su sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o prenošenju određenih ovlašćenja u oblasti zdravstva koja ima Skupština AP Vojvodine na Pokrajinsku vladu.

Za vršenje prava i obaveza osnivača nad domovima zdravlja sredstva su planirana u Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2020. godinu.

Pokrajinska vlada donela je rešenje da se 98 miliona dinara usmeri ustanovama socijalne zaštite za unutrašnje i spoljašnje održavanje objekata, nabavku opreme i nameštaja.

Sredstva su usmerena Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Gerontološkom centru u Zrenjaninu, Domu za duševno obolela lica „Čurug”, SOS Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, Gerontološkom centru u Novom Sadu, Domu za decu i omladinu „Kolevka” u Subotici, i Domu za lica ometena u razvoju „Othon” u Staroj Moravici.

Na današnjoj sednici doneto je rešenje da se ukupno 9,1 milion dinara usmeri osnovnim školama „Moša Pijade” u Debeljači, „Sonja Marinković", Odeljenje u Mihajlovu i „Žarko Zrenjanin" u Obrovcu za zamenu stolarije i popravku krova fiskulturne sale.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter