Izvor:
20.12.2019 u 15:19
0

OTVARAJU SE NOVA RADNA MESTA: Kompanija „A 2000“ iz Nemačke novi investitor u Svilajncu!

Kompanija "A 2000", za proizvodnju štampanih elektonskih ploča, iz nemačkog grada Frizenhajma, danas je u Svilajncu, potpisala ugovor o kupovini jednog hektara zemljišta u kome će graditi fabriku površine 1.000 kvadratnih metara. Ugovor o kupovini zamljišta u Novoj industrijskoj zoni potpisali su predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor i suvlasnik "A 2000" Tomas Miler.

Fabrika treba sa proizvodnjom da počne u julu mesecu iduće godine i zapošljavaće sto radnika.


PROČITAJTE I OVO

NJIHOVA SUDBINA JE UJEDINILA SRBIJU: Tužna priča Nikoljdana dobila srećan kraj!

OTKRIVENE OPASNE IGRAČKE: Granična inspekcija uništava lutke iz Kine!

"ČKE BEOGRADSKE" U "DOBRO JUTRO SRBIJO" Spektakl u režiji Gazda Paje (VIDEO)

PRVI ČOVEK UEFA O PROMENI TRENERA ZVEZDE Deki je dobar dečko, želim mu sve najbolje (VIDEO)

PRESUDA ZA UBISTVO VOĐE NAVIJAČA Pomagaču ubici Dunjića 16 meseci zatvora


Milanović je istakao da je ove godine napravljen "veliki iskorak u privrednom razvoju Svilajnca u dovođenju investitora, koji će iduće godine, u ovu opštinu uložiti preko milijardu dinara". On je istako da među investotorima dominiraju kompanije iz Nemačke, iz sveta elektronike i potsetio da je i nemačka kompanija HDT u Svilajncu kupila zemljište za gradnju fabrike.

– Izgradnja Fabrike "A 2000", počeće u martu, sa izvođačem radova je potpisan ugovor i u julu traba početi proizvodnja – rekao je Milanović.

Miller je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa opštinom Svilajnac, i istakao da su razmatrali razne lokacije "ali naš spisak kriterijuma, odlučio je gde ćemo poslovati. Svilajnac se vrlo brzo istakao kao pozitivan grad koji upotpunosti ispunjava naše kriterijume".

Ono što je važno je da se u Svilajncu već obrazuju stručni kadrovi koji su potrebni za našu proizvodnju, zaključio je Miler.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter