Izvor:
21.12.2019 u 10:05
0

RAME UZ RAME SA VEĆIM GRADOVIMA: Sledeće godine investiraće se četiri milijarde dinara u Svilajnac!

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da će naredne godine u ovoj opštini biti investirano 4.000.000.000 dinara.

To Svilajnac stavlja, kako je rekao, rame uz rame sa nekim višestruko većim opštinama i gradovima u Srbiji.

Reč je o sredstvima iz budžeta opštine, Fondova Evropske unije, Vlade Srbije i privatnog kapitala, objasnio je Milanović.

Milanović je, na sednici Skupštine opštine održane juče, na kojoj je usvojen budžet za iduću godinu, u iznosu 1.360.000.000 dinara, istakao da će kapitalna ulaganja u narednoj godini u toj opštini iznositi više od 1.740.000.000 dinara, što je više za 380.000.000, od budžeta opštine za 2020. godinu.

Sredstva su obezbeđena iz drugih izvora, a namenjena su za kapitalna ulaganja, istakao je Milanović.

Planirano je da se izgradi kotlarnica na bio masu koja će grejati Dom zdravlja, Poljoprivredno veterinarski školu sa Domom učenika, Osnovnu školu "Jovan Jovanović – Zmaj", Sportsku halu, Gradske bazene, precizirao je Milanović.

Zvaršiće se radovi na regulaciji reke Resave, koji prati početak navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, nastaviće se izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, uređenje saobraćajne infrastrukture, izgradnja sportske hale u Srednjoj školi, izgradnja novog vrtića u selu Kušiljevo, dodao je Milanović.

On je napomenuo da je obezbeđen i novac za pokretanje inovacionog startap centra.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter