Izvor:
22.12.2019 u 20:13
0

PALMA POSLAO 400 POLJOPRIVREDNIKA U BEČ Novostečena iskustva ratara biće primenjivana na našim farmama i njivama


U organizaciji Skupštine grada, večeras je autobusima 400 poljoprivrednika Jagodine otputovalo za Beč, gde će boraviti do 25.decembra.

Ispred Sportske hale JASA njih je pozdravila i poželela im sretan put i boravak u glavnom gradu Austrije, zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović.

Njima će se sutra u Beču pridružiti oko 30 privrednika i političara, predvođena predsednikom Skupštine grada Draganom Marković – Palmom, koja će imati i poseban program posete.

Cilj posete je da se poljoprivrednici Jagodine upoznaju sa načinom rada kolega iz Austrije i Evropske unije, i da to, ako je naprednije, primena na svom imanju, na njivama, farmama, plastenicim, rekao je nedavno Marković.

Planirano je da poljoprivrednici posete Viselburg (Wieselburg) i priplodnu stanicu za osemenjavanje, gde će videti i selektovane bikove koji daju priplodni materijal i aukciju krava i bikova i teladi u mestu Burglend, oko 12 kilometara od Viselburga.

Poljoprivrednici će posetiti i Poljoprivrednu školu u Sen Peletnu za uzgoj goveda sa 250 krava i privatnu farmu sa oko 70 goveda.

Predviđeno je, da u slobodno vreme, organizovano uz stručne vodiče, posete imeperialnu palatu Šenbrun, najposećeniju turističku lokaciju Beča i Austrije, dvorac Hofburg, Centar razonode i veliki točak u zabavnom parku Parter.

Boravak poljoprivrednika u Beču finansiraju donatori.

Marković je prvi put poljoprivrednike u Beč vodio 19.decembra 2009.godine, prvi dan posle ukidanja viza Srbiji.

U organizaciji Grada, poljoprivrednici Jagodine su bili u Parizu i Veroni.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter