Izvor:
23.12.2019 u 09:39
0

SVE ĆE BITI DIGITALIZOVANO: Usledile velike promene, od jutros sve drugačije na granicama!

Posle velikih zastoja tokom vikenda na graničnim prelazima prema Mađarskoj više nema gužvi.

Bilateralni dogovori i potpuna digitalizacija carinskih protokola učiniće da gužve na granicama u budućnosti budu retkost, rekao je za medije zamenik direktora Uprave carine Srbije Veselin Milošević.

Zbog velikog priliva putnika i vozila iz Zapadne Evrope protekli vikend obeležila su višesatna čekanja na graničnim prelazima, pre svega sa Mađarskom.


PROČITAJTE JOŠ I OVO:

CECA PAKUJE KOFERE: Sa sestrom Lidijom odlazi na Kipar! (FOTO)

HOROSKOP ZA PONEDELJAK Vodolije, potrebna vam je lakša dijeta! Ribe, vreme je da se opustite! (FOTO)

ODZVONILO SPONZORUŠAMA Sofija bodrila Luku na utakmici, pa slavili njegov rođendan!

ISTRAGA MASAKRA U JABUKOVCU: Maja puštena iz pritvora! Pernić bio uračunljiv u trenutku ubistva! (FOTO)

NADA TOPČAGIĆ DALA PONUDU U "GLAMURU" Ko donese dokaz da se zovem Senada dobija svo moje bogatstvo (VIDEO)

SJAJAN VIKEND ZA SRPSKE REPREZENTATIVCE: Orlovi postigli odlične rezultate! (FOTO)


– Predhodni vikend je bio udaran pred novogodišnje i božićne praznike. Od jutros nema gužvi što je u velikoj meri rezultat dogovora između carinskih uprava Srbije i Mađarske – rekao je zamenik direktora Uprave carine Srbije Veselin Milošević.

Kada je reč o protoku robe kapacitet naše carine je 700 kamiona na izlazu i oko 600 kamiona koji čekaju na ulazak u našu zemlju.

– Mi smo to potencirali na sastanku sa Mađarkom. Smatramo da je Mađarska strana prihvatila naše sugestije i da će vreme provedeno u međugraničnom prostoru biti kraći uz humanije uslove uza vozače kamiona – rekao je Milošević.

Neposredan kontakt između graničnih službi, formiranje zajedničkih kontrola ili zajedničkih graničnih prelaza trajno su rešenje za gužve na granicama.

– Uprava carine ima strategiju da potuno digitalizuje svoje poslovanje i za uvoz i za izvoz robe i taj cilj želimo da ostvarimo do 2023. godine – kaže Milošević.

Zamenik direktora Uprave carina Srbije smatra da uz kompijuterizaciju i inicijative kao što je 'mali šengen' ubuduće ne bi trebalo da bude gužve.

Milošević apeluje na građane da se pre polaska na put, posebno pred predstojeći vikend, informišu o stanju na granicama kao i da poštuju sve propise kako bi zadržavanje na graničnom prelazu bio što kraći.

– I pred sledeći viken otvorićemo sve prelaze i premestiti deo carinskih službenika iz unutrašnjosti na najfekventnije prelaze – rekao Veselin Milošević.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter