Izvor:
23.12.2019 u 15:50
0

POTREBNA NAM JE DOBRA RADNA SNAGA: Bogatstvo jedne zemlje nije samo u ekonomiji i prirodnom bogatstvu!

Gostujući u jutarnjem programu " Dobro jutro, Srbijo " na Happy TV, Ministar za rad, Zoran Đorđević, između ostalog pričao je o nastalim reformama kao i planovima za 2020. godinu.

Reforme ne smeju biti stereotipne, na njima treba hrabro raditi, ali sa druge strane možda firme nisu spremne za takve reforme.

– Mi smo zahvaljujući Aleksandru Vučiću krenuli u hrabre reforme i to je i bila poruka koju sam hteo da prenesem, a to je da nastavimo hrabo i na dalje- rekao je Đorđević.

Ministar je objasnio i kako to funkcioniše kada treba neki zakon doneti.

– Kad želimo da promenimo neki zakon i uđemo u nešto novo, uvek postoje oni koji kažu nemoj, sačekaj- rekao je Đorđević.


PROČITAJTE JOŠ I OVO:

CECA PAKUJE KOFERE: Sa sestrom Lidijom odlazi na Kipar! (FOTO)

HOROSKOP ZA PONEDELJAK Vodolije, potrebna vam je lakša dijeta! Ribe, vreme je da se opustite! (FOTO)

ODZVONILO SPONZORUŠAMA Sofija bodrila Luku na utakmici, pa slavili njegov rođendan!

ISTRAGA MASAKRA U JABUKOVCU: Maja puštena iz pritvora! Pernić bio uračunljiv u trenutku ubistva! (FOTO)

NADA TOPČAGIĆ DALA PONUDU U "GLAMURU" Ko donese dokaz da se zovem Senada dobija svo moje bogatstvo (VIDEO)

SJAJAN VIKEND ZA SRPSKE REPREZENTATIVCE: Orlovi postigli odlične rezultate! (FOTO)


Bilo je dosta takvih primera, ali ministarsvo nije odustalo od svojih namera.

– Kada sam došao na čelo ovog ministarstva, promenili smo samo onaj jedan član u zakonu o radu gde smo rekli da onaj koji je zaposlen, od prvog trenutka kada počne da radi mora biti prijavljen u PIO- objasnio je ministar.

Prema nejgovim rečima, ovu odluku su doneli, jer je pre toga bilo moguće da radnik bude na probnom radu 3 dana, a onda se isti produži na duži period.

Vučić je nedavno na jednoj konferenciji rekao da će sada radnici iz Albanije i Severne Makedonije ako pređu srpsku granicu aplikacijom moći da se prijave.

– Svi smo se borili za to da se stvar pojednostavi, da postoji slobodan protok radne snage i robe što će daleko da pojeftini život ovde i srpsko tržište će biti afirmativnije za strano ulaganje- rekao je Đorđevć i dodao

– Vučić je upravo želeo da ovde, na Balkanu, gde smo svi zatvoreni u nekim svojim granicama to otvori i pruži mogućnost da kad dođe investitor nema bojazan da nema radne snage- zaključio je Đorđević.

Izvor: Happytv.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter