Izvor:
24.12.2019 u 19:51
0

STIGAO ŠPANSKI BAKAR Prvi teretni voz iz Luke Bar za giganta iz Bora

Prvi teretni vozovi sa rudom bakra stigli su iz Luke Bar u kompaniju "Zi Ðin" u Boru.

Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe "Srbija Kargo", počeo je sa realizacijom prevoza rude bakra, uvezenog iz Španije, a preko Luke Bar za "Zi Ðin". Novi prevoz započeo je polovinom decembra, a ugovorena količina do kraja godine iznosi 10.000 tona, saopštilo je preduzeće "Srbija Kargo".

Istovaru prvog broda u Luci Bar, prisustvovali su predstavnici rukovodstva ovog preduzeća, zatim Zi Ðina, kao i ostalih partnera na ovom transportnom projektu.


OVO MORATE PROČITATI

POTRESNA ISPOVEST PEĐE MIJATOVIĆA Svo bogatstvo bih menjao za jedno Andrejevo "ZDRAVO"

VELJKO RAŽNATOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO" Ničega se ne plašim! (VIDEO)

BAKA IVANKA ODUVALA STO SVEĆICA! Neobična rođendanska proslava u Domu penzionera

POLA MILIONA VEŠ MAŠINA SU POTENCIJALNE BOMBE! Poznati proizvođač bele tehnike povlači ih sa tržišta

ZAŠTITNIK GRAĐANA NA HAPPY TV Evo šta će biti sa dužnicima Infostana (VIDEO)


– Planirano povećanje proizvodnje, koji je najavio Zi Ðin za narednu godinu, pozitivno će se odraziti i na našu kompaniju, jer je ugovoren prevoz dodatnih 50.000 tona rude bakra – ocenjuje se u saopštenju.

Za realizaciju ovog projekta "Srbija Kargo" je angažovao 45 teretnih vagona iz sopstvenog kolskog parka. Prvi put je na ovoj relaciji na teritoriji Srbije ostvaren prevoz takozvanih teških vozova, bruto mase od 1.860 tona. U saopštenju se podseća da je "Srbija Kargo" od kompanije Simens kupio 16 novih lokomotiva za čiju su nabavku sredstva obezbeđena iz kreditnog aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter