Izvor:
26.12.2019 u 13:56
0

INOVACIJE SU BUDUĆNOST SRBIJE: Sto miliona dinara za razvoj ženskog preduzetnistva u 2020. godini!

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da će i naredne godine za program razvoja i promociju ženskog inovacionog preduzetništva biti izdvojeno još 100 miliona dinara i da će inovacije biti promovisane u svim sferama.

-Inovacije su budućnost Srbije i nešto po čemu je Srbija najprepoznatljivija u svetu, to je naš brend- rekao je on na svečanosti upriličenoj u Vladi Srbije povodom uspešnog završetka drugog ciklusa programa za razvoj i promociju ženskog inovativnog preduzetništva.

Tom prilikom dodelio je sertifikate za učešće u programu ženama preduzetnicama.

INVESTICIJA VREDNA 700 MILIONA EVRA: U Subotici će se graditi najveći vetropark u Evropi!

On je rekao da žene inženjeri iz Srbiji učestvuju u programima koji su svetski priznati i pozvao sve zainteresovane da se prijave na konkurse koji su im na raspolaganju ističući da veruju da će to podstaći kreiranje novih radnih mesta.

Podsetio je da je ove godine za te namene bilo opredeljeno 100 miliona dinara i da je 117 žena dobilo grantove za razvoj svojih inovacionih preduzetničkih ideja, unapređivanje poslovanja…

U okviru programa, 171 zena dobila je usluge mentoringa, kroz 40 obuka proslo je 880 žena, a više od 4. 000 ih je prošlo edukaciju preko online platorme.

Održano je 20 konferencija i okruglih stolova na kojima je učestvovalo blizu 2.000 učesnica.

Popović je rekao da iako su zene aktivne u svim sferama društva u inovacionom preduzetništvu ih je manje i da takav trend ne vlada samo u Srbiji već i drugim evrpskim zemljama.

-Nastojimo da pomognemo i da promovisemo inovaciono preduzetnuištvo u svim sferama, ne samo visoko-tehnološke inovacije, već su važne one koje se dešavaju u selu, manjim sredinama, gradovima, nevladinim organizacijama…-poručio je ministar.

TAKSISTI DOBIJAJU KEŠ Svakom vozaču bespovratna pomoć od 8.000 evra!

On je naveo da je prošle godine za programe inovacionog preduzetništva opredeljeno 100 miliona dinara, kao i ove godine.

Istakao je da najinovatniji potencijal imaju Beograd i Novi Sad, ali da se inovacije dešavaju ne samo u velikim gradovima, već i u manjim sredinama, u svakom delu Srbije.

-Naredne godine za to opredelićemo još 100 miliona dinara i pozivam sve zene koje zele da se bave inovacijama da se ukljuce u programe- rekao je Popović.

Marija Lukć, preduzetnica iz Čačka rekla je da biti zena preduzetnica uopšte nije jednostavno, odnosno imati ideju vodilju i biti uveren da si na pravom putu.

-To je zaista naporan posao, nije svaka ideja i profitabilna i važna je podrška- rekla je ona.

LEPA VEST ZA SKIJAŠE: Kopaonik ima najdužu veštačku staza na kontinentu!

Takođe, ističe da je sertifikat o učesću u programu dosta znači i zahvalila ministarstvu, i strukovnim udruženjima na podršci i davanju motivacije ženama da se bave inovacijama.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter