8°C

Beograd

NOGODIŠNJA NOĆ POD PAHULJAMA Sa Novom godinom stiže i hladan talas


Česte pojave kiše, koja bi u jutarnjim satima mogla usloviti i kratkotrajni snežni pokrivač, mogu se očekivati u Srbji do kraja meseca, a neće nas, najverovatnije, kako kaže prognoza RHMZ, zaobići ni u novogodišnjoj noći.

U novogodišnjoj noći očekuje se pretežno oblačno i hladno vreme sa temperaturom od -2 do 2 stepena, uz provejavanje snežnih pahulja.

U jutarnjim satima očekuje se slab mraz, a po kotlinama magla. Duvaće uglavnom slab vetar.

Bez obzira što je decembar bio promenljiv, narednih dana, uoči Nove Godine, ne očekuju se drastičnija zahlađenja ili veće padavine.

Direktor RHMZ prof. dr Jugoslav Nikolić rekao je da se 28. i 29. decembra očekuje oblačno vreme sa snegom, koga bi bilo vise u zapadnim i jugozapadnim delovima Srbije.

Na severu Srbije ocekuje se stvaranje manjeg snežnog pokrivača, visine do 3 cm , a južnije od Save i Dunava od 5 do 10 cm.

U Beogradu u nižim delovima očekuje se jedan do dva centimetara snega, a u južnim delovima od tri do pet, dodao je Nikolić.

Prvih sedam dana januara u Srbiji se očekuje pretežno oblačno, hladno i uglavnom suvo, samo je ponegde moguće provejavanje slabog snega.

Ujutro se očekuje slab mraz, ponegde i magla, a temperature će biti od od -5 do -2 stepena.

Najviša dnevna temperatura kretaće se od 2 do 6 stepeni.

U severnim krajevima Srbije i na području Beograda manji snežni pokrivač visine do 10 cm zadržao bi se u nižim predelima planinskog dela Srbije.

U planinskim predelima visina snežnog pokrivača biće od 10 do 20 cm na visinama od 1.000 m, a od 30 do 50 cm na visinama iznad 1.500 m.

Izvor: Tanjug

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar