Izvor:
28.12.2019 u 14:04
0

U SRBIJI PAO PRVI SNEG Pogledajte prognozu za doček!

Meteorolozi najavljuju 5 cm do 10 cm snega na jugozapadu Srbije, a u planinskim predelima od 10 cm do 15 cm. U Beogradu u nižim predelima od 1 cm do 2 cm, a u višim delovima od 3 cm do 5 cm. Od sutra ujutru kreću mrazevi, pazite se poledice!

U većem delu Srbije jutros je oblačno, sa susnežicom ili slabim snegom, temperature su ispod nule na planinama, pa vozače očekuju nepovoljne vremenske prilike i zimski uslovi za vožnju.


PROČITAJTE I OVO

EVO ZBOG ČEGA SE KRIJE PO ZEMUNICAMA Prvi komšija malčanskog berberina otkriva jezive detalje!

PREDSEDNIK VUČIĆ GOVORIO O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST Prosečna plata u Srbiji uskoro 900 evra!

NAJEZDA NA TRŽNE CENTRE NA VRHUNCU U Beogradu se u molovima očekuje i do 100.000 ljudi dnevno!

UHAPŠEN SIN ALEKSANDRA STAMENKOVIĆA Završena višečasovna drama na Novom Beogradu!


Auto-moto savez Srbije vozačima savetuje oprez za volanom i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme. Skreće se pažnja i na moguću pojavu poledice, zbog niskih jutarnjih temperatura.

Saobraćaj je za sada umerenog intenziteta, ali se, shodno poslednjem vikendu ove godine, očekuju se uobičajene predpraznične gužve unutar gradova, kao i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima i vikend naseljima.

Prognoza za novogodišnju noć

Meteorolozi najavljuju da će danas napadati 5 cm do 10 cm snega na zapadu i jugozapadu Srbije, a u planinskim predelima od 10 cm do 15 cm. U Beogradu – u nižim delovima grada od 1 cm do 2 cm, a u višim delovima od 3 cm do 5 cm.

– Kad je reč o Beogradu, to znači da će se sneg zadržati na krovovima i u parkovima dok će se na kolovozu topiti. Od sutra ujutru kreću pravi jutarnji mrazevi, pa se pazite poledice – i pešaci i vozači – rekao je meteorolog Nedeljko Todorović jutros za TV Pink.

– U novogodišnjoj noći biće hladno, ali ne mnogo. Sutra – u nedelju, bilo bi snega najpre u planinskim predelima. U novogodišnjoj noći u Srbiji biće prohladno – između minus 2 i plus 2, u Beogradu oko nule – uglavnom suvo. Snega neće ali biće kratkog provejavanja snega. Slično vreme očekuje nas i u prvih nekoliko dana u januaru s temperaturama od 3 do 6 stepeni.

– Ozbiljnih snežnih padavina neće biti do polovine januara – kaže Todorović.

Danas oblačno, hladno, vetrovito, sneg…

Oblačno, hladno i vetrovito prognoziraju meteorolozi za danas u celoj Srbiji.

Padaće sneg, pa se i u nižim predelima očekuje formiranje snežnog pokrivača, a u planiniskim njegovo povećanje, ponegde uz stvaranje snežnih nanosa. Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima. U Negotinskoj Krajini suvo. Vetar umeren i jak, severozapadni.

Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. I u Beogradu oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 1 do 3 stepena.

Do sredine naredne sedmice biće hladno sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom ispod proseka, a zatim sa prosečnim temperaturama za ovo doba godine.

U nedelju umereno do potpuno oblačno mestimično sa snegom, posle podne i uveče u većini krajeva prestanak padavina.

Zatim suvo sa jutarnjom maglom, a u toku dana sa sunčanim intervalima, samo se još u ponedeljak ujutru u planinskim predelima uz nešto više oblačnosti očekuje provejavanje slabog snega.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter