Izvor:
21.11.2016 u 00:10
0

Siniša Mihajlović otvorio dušu za italijanske medije: Najbolji prijatelj mi je srušio kuću u Vukovaru!

Siniša Mihajlović i danas se sa velikom nostalgijom priseća vremena provedenog u rodnom Vukovaru.

Trener italijanskog prvoligaša Torina potiče iz radničke porodice i djetinstvo mu nije bilo lako. Njegov otac je vozio teretne kamione, pa je porodica često morala odvajati od usta kako bi Siniši i mlađem bratu Draženu priuštili sve što imaju i njihovi vršnjaci.

Kuća u vukovarskom naselju Borovo i danas mu je u lepom sećanju. Prvi put posle rata posetio ju je prošle godine i zaplakao na pragu, a u intervjuu koji je dao Corriere dello Sport iz Italije prisetio se da je pre obnove u ratu srušio njegov najbolji prijatelj.

"Prva kuća koja je bila uništena u Vukovaru bila je moja. Uništio je moj najbolji prijatelj, koji je Hrvat. Bili smo kao braća. Nisam mogao da prihvatim da je on to učinio i stalno sam sumnjao u to i osećao bol. Onda smo 1999. ili 2000. igrali protiv Hrvatske i jedan dan je moj prijatelj došao u hotel. Počeli smo priču i rekao mi je da je to morao da uradi, jer su svi znali da smo prijatelji", otkrio je Mihajlović.

Tema razgovora za talijanske medije nije bila baš sportska.

"Tokom karijere uvijek mi je bio potreban "neprijatelj" kako bih davao sve od sebe. Kada je bombardovan Beograd, bio sam spreman svašta da kažem Oliveru Birhofu. Ali, on je bio pametan. Pre utakmice je došao do mene i rekao da mu je žao zbog toga što se događa mojoj zemlji, jer ljudi to nisu zaslužili. Rekao mi je da je uz mene", prisetio se trener Torina.

Siniša Mihajlović je dete iz mešovitog braka. Otac Bogdan je Srbin, rodom iz sela kraj Srpca kod Banjaluke, dok je majka Viktorija Hrvatica.

RTVBN
Foto: Twitter / Yahoo Sports

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter