Izvor:
21.11.2016 u 21:39
0

Promene u velikoj fabrici automobilskih guma: Grad Pirot suvlasnik „Tigra“

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i generalni direktor "Tigra "AD Branislav Čurić, u ponedeljak su potpisali ugovor o konverziji gradskih potraživanja prema ovoj kompaniji u suvasnički paket. To praktično znači da će Pirot ubuduće, umesto potraživanja od oko 90 miliona dinara, imati kapital u toj kompaniji koja je u prvih devet meseci izvezla gumenu obuću u vrednosti od oko pet miliona evra.

– Sledimo primer Vlade Srbije koja je takođe konvertovala svoja potraživanja prema "Tuigru" i naša želja je da ova kompanija potpuno ozdravi i stane na svoje noge, ali i da bude nosilac razvoja čitavog kraja. Nadam se da ćemo vrlo brzo videti pozitivne efekte ovog posla – rekao je Vasić i dodao da se ova potraživanja odnose najviše na poreske obaveze gumara.

Uz konstataciju da su, konvretovanjem potraživanja Vlade Srbije i grada Pirota, obezveze "Tigra" smanjene za 22 miliona evra i da trenutno iznose 50 miliona, direktor Čurić je rekao da je ovo značajan korak ka stabilizovanju i opstanku "Tigra".

Novosti.rs
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter