Izvor:
21.11.2016 u 23:35
0

Pretnje novinarki: Ugrožen joj život zbog objavljenih priča o nasilju u porodici!

Novinarki Radio Televizije Novi Pazar Sajma Reddzepefendić, stigle su pretnje smrću zbog fejsbuk statusa u kome je podelila priče dve samohrane majke čija deca su bila žrtve nasilja u novopazarskoj medresi.

Kako je rekla u izjavi Tanjugu, Redžepefendić neko vreme volonterski radi kao novinar u Udruženju samohranih roditelja gde je upoznala dve majke koje su joj ispričale priču o krađama i povredama koje su njihova deca pretrpela u novopazarskoj medresi.

Jedna od majki je tražila pomoć, jer njenom detetu redovno kradu stvari u internatu u okviru medrese, a nedavno su mu ukrali i telefon.

Kada je htela da prijavi slučaj, priča Redžepefendić, nadležni iz medrese su joj rekli da bi to bila sramota.

– Ona je rekla da će da prijavi policiji pa da policija potraži kradljivca, a oni su je upozorili da ne radi to da ne bi brukala muftiju – navodi Redžepefendić. Druga žena se žalila da joj je dete u istoj instituciji povređeno, ali da novac od odštete još nije dobila.

Obe priče, Redžepefendić je objavila na svom fejbuk profilu, koji je ubrzo u potpunosti prenela stranica Glas Pazara.

Nakon što je njen status objavljen na toj stranici, usledili su, kaže ona, uvredljivi komentari na njen račun, ali i sumnjivi zahtevi za prijateljstvo sa fotografijama lidera Bošnjačke demokratske zajednice.

Ona je zahteve odbijala a i Glas Pazara je status sklonio na njen zahtev, nakon čega su, navodi, usledile i pretnje u vidu privatnih poruka.

Na pretnje najpre nije reagovala, da bi, kada je dobila poruku u kojoj se preti smrću njenoj desetomesečnoj bebi, ceo slučaj prijavila policiji.

– Sve je juče prijavljeno policiji i sve im je poslato kao dokaz, jer sam sve slikala, sve komentare koji su bili na Glasu Pazara i poruke koje sam dobila – priča Redžepefendić i dodaje da se nada da će policija pronaći krivce kako bi se ona i njena porodica osećali sigurno.

Udruženje samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica "Zajedno" u kojem je novinarka čula za priče samohranih majki, uputilo je saopštenje za medije u kojem je najstrože osudilo pretnje svojoj volonterki.

U njihovom saopštenju se navodi da oni koji misle da na taj način brane islam i islamske vrednosti zapravo čine sve što je u suprotnosti s tim vrednostima.

Iz udruženja apeluju na nadležne institucije da adekvatno reaguju, a Islamsku zajednicu da napade osudi.

Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter