Izvor:
22.11.2016 u 20:50
0

KONAČNO: Uručeni ugovori za stambeno zbrinjavanje 899 porodica izbeglica iz BIH i Hrvatske

Ugovori o rešavanju stambenih problema 899 porodica izbeglica iz BiH i Hrvatske, koje do sada nisu bile trajno zabrinute, uručeni su danas u Beogradu, saopštio je Komesarijat Srbije za izbeglice.

Ugovori su za kupovinu 567 seoskih kuća, svake do vrednosti 11.000 evra, i za završetak već započetih stambenih objekata dodelom 332 "paketa građevinskog materijala" pojednačne vrednosti od 9.000 evra.

Ti ugovori s predstavnicima 53 opštine u Srbiji su deo Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica. Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić je rekao u Klubu poslanika da se sada istovremeno sprovodi pet potprojekata u 117 lokalnih samouprava.

"Realizacija je u punom zamahu. Samo u ovoj godini potpisan je ugovor o izgradnji 270 stanova u naselju Kamendin, u junu su izbegličkim porodicama uručeni ugovori za kupovinu 69 seoskih kuća, a u septembru je počela gradnja 235 stanova za izbeglice u beogradskom naselju Ovča", rekao je Cucić.

U Regionalnom stambenom programu koji je višegodišnji, zajednički učestvuju Srbija, BiH, Crna Gora i Hrvatska.

Cilj je da se obezbede trajna stambena rešenja za 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, sa 74.000 članova. Od toga je u Srbiji 16.780 porodica, sa 45.000 članova.

Regionalni stambeni program se u Srbiji sprovodi uz podršku OEBS-a i UNHCR-a. Finansiraju ga Evropska unija, kao najveći donator, SAD, Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska, uz značajan doprinos Srbije, piše u saopštenju.

Novosti.rs
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter