Izvor:
06.12.2016 u 00:04
0

Kakvi temperaturni šokovi: Srbiju čeka AUSTRALIJSKA ZIMA!

U prethodnih petnaestak dana imali smo smene nekoliko godišnjih doba, ali zima još nije pokazala zube.

Krenućemo prvo od one pouzdanije prognoze, do 7 dana i tu se stvari neće mnogo menjati. Čeka nas uglavnom sunčano vreme, sa jutarnjim mrazevima i maksimalnim temperaturama do desetak stepeni.

Prva dekada decembra je izgubljena za zimoljupce, štaviše, izvesno je i da neće biti padavina jer se u Evropi formirao stabilan anticiklon.

Nada da bi moglo da dođe do promene nazire se u 200. satu, odnosno, posle više od osam dana, tada postoji šansa da se spusti drastično temperatura i da ne prelazi nulti podeljak.

Sutra će u Srbiji biti pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom do minus 1 stepen C, dok se od četvrtka očekuje porast temperature, naročito za dane predstojećeg vikenda.

Kako saopštavaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutrašnje jutro će proteći sa slabim i umerenim mrazom i mestimičnom maglom, dok će u toku dana biti pretežno sunčano uz slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura će, saopštavaju, biti između -6 i -1 stepen, a najviša dnevna kretaće se između 5 i 9 stepeni. U sredu temperatura oko i malo ispod prosecnih vrednosti a od četvrtka toplije.

Ponedeljak donosi prolazno naoblačenje koje će usloviti pad temperature i mestimično kišu, u brdsko-planinskim predelima sneg.

Tanjug
Foto: Beobuild.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter