Izvor:
06.01.2017 u 15:19
0

Oni su spremni za LEDENI TALAS: U ovim gradovima će grejanje raditi 24 sata dnevno!

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije od 6. do 11. januara očekuje se pojava ledenih dana, a najhladnije će biti za vikend kada se mogu očekivati jutarnje temperature i niže od minus 10 stepeni, a maksimalne dnevne oko minus tri stepena

Užičani će narednih dana imati grejanje i do 24 časa dnevno, izjavio je direktor Gradske toplane Užice Zoran Šibalić.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije od 6. do 11. januara očekuje se pojava ledenih dana, a najhladnije će biti za vikend kada se mogu očekivati jutarnje temperature i niže od minus 10 stepeni, a maksimalne dnevne oko minus tri stepena.

Zato je nužno pridržavati se preporuka Hidrometeorološkog zavoda i Sektora za vanredne situacije, poručuju iz Gradske uprave Užice.

Šibalić kaže da će Užičani imati grajenje 22 sata dnevno, a ako se temperatura spusti ispod minus 20 grajaće tokom cele noći.

– Obezbeđene su dovoljne količine mazuta u svim užičkim kotlarnicama u slučaju da niske temperature poremete dotok gasa koji je osnovni energent za snabdevanje toplotom 70 odsto korisnika – rekao je Šibalić.

Član Gradskog veća Dragoljub Kostić je rekao da su Niskogradnja i putari spremni za najavljene vremenske uslove.

– Ulice se posipaju kombinacijom soli i rizle. Problema ima zbog parkiranih vozila na kolovozu prilikom prolaska kamiona sa raonikom za čišćenje snega, posebno u Ulici Nikole Pašića, Zlatiborskoj ulici i Zbojštici – rekao je Kostić.

Izvor:Telegraf,rs
Foto:srbijadanas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter