Izvor:
08.01.2017 u 19:20
0

Akcija spasavanja u toku: Tromesečna beba zarobljena u selu odsečenom od sveta na JUGU SRBIJE!

Radnici i mehanizacija vranjskog Preduzeća za puteve “Trace” probijaju snežne smetovena putnom pravcu od Vlasa do naselja Studena, u kojem su od 5. januara odsečena 23 domaćinstva sa 46 ukućana, i tromesečna beba kojoj ponestaje hrane!

Predsednik Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković potvrdio je da uveliko putari probiju visoke snežne smetove da bi na vreme stigli do prve kuće u Studeni, koja je od Vlasa udaljena sedam kilometara.

Generalni direktor Zdravstvenog centra u Vranju dr Dragan Veličković izjavio je da će posle probijanja zavejane seoske saobraćajnice protiv požarna spasilačka i ekipa hitne medicinske pomoći da odu u Studenu i odnesu hranu i pelene za tromesečnu bebu i hospitalizuju pacijenta obolelog od dijabetesa.

Srećom, novorođenče ima dovoljno hrane, a zdravstveno stanje obolelog meštanina Studene je stabilno.

U Štabu za vanredne situacije saopštili su da su vranjski električari u Studeni uspostavili jednofazno napajanje električnom energijom. Meštani sela u poljaničkom kraju nisu imali struju dva dana.

Posle intervencije radnika vranjske Elektrodistribucije, struju su dobili i meštani sela Nesvrta kod Krive Feje.

U Vranju strahuju od novih nedaća u predstojećim ledenim danima u kojima je najavljen debeli minus i minus 18 stepeni. U brdsko-planinskim selima vranjskog kraja gorštaci će se suočiti sa temperaturom od 25 stepeni ispod nule.

Blic
Foto:Ahiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter