Izvor:
17.01.2017 u 15:57
0

Novi ledeni talas je spreman da OKUJE Srbiju: Evo kakva nas DRAMA očekuje za vikend!

Srbiji do kraja nedelje preti novi žestoki talas, a sneg će neprekidno padati čak 72 sata, od danas, pa sve do četvrtka, prognoziraju meteorolozi.

Potom nam oko svetog Jovana i za vikend slede još tri izuzteno hladna dana sa temperaturama i do -15, a nakon toga konačno dolazi topliji period.

Prema rečima meteorologa pašće i do 30 centimetara novog snega, a u nekim mestima se zbog jakog vetra očekuje prava mećava.

Od utorka do četvrtka sneg će neprestano padati u jugozapadnim i istočnim delovima zemlje. uz sve to, duvaće i jak istočni i severoistočni vetar , koji će u pojedinim mestima biti i olujne jačine, pa se mogu očekivati i snežni nanosi – kaže za medije meteorolog Branko Bjelić.

Kulminacija ledenog talasa biće u petak i za dane vikenda, kada će se temperatura spustiti na minus 15 stepeni ispod nule.

U periodu od 20. do 22. januara biće pravi ledeni dani, sa minimalnom temperaturom i do -15 stepeni. Tek nakon toga počeće period nešto blažeg perioda, ali ni tada zima neće sasvim popustiti – rekao je Bjelić.

Izuzetno hladno vreme utiče na kućni budžet jer se izdvaja daleko više novca za grejanje. Zbog velike potražnje skočila je cena drva, grejalice, ali i zimske obuće i odeće.

Loži se i dan i noć, a cena drva drva u poslednjih mesec dana je poskupela za 10 do 40 posto. Tako se za kubik sada mora izdvojiti 4.000 do 5.000 dinara. Veće troškove imaju i građani koji se greju na struju i gas.

Telegraf.rs
Foto:Twitter/lonca9

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter