DRAMA na DUNAVU kod GROČANSKE ADE: SANTA LEDA preti da potopi splavove!

 

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević je izjavio da je pre oko sat vremena iskrsao novi problem dok je domaći ledolomac "Greben" probijao čep kod gročanske ade koji je dug tri do četiri kilometara.

Kovačević kaže da se još ne zna tačna veličina sante, ali da će se dok stigne do Smedereva delimično istopiti, okruniti ili razbiti udarajući o obalu.

"Imamo trenutno jedan problem koji rešavamo kod gročanske ade, nizvodno od Pančevačkog mosta. Greben je pošao noćas uzvodno od Smedereva i došao do gročanske ade i trenutno probija čep koji se formirao u dužini od tri do četiri kilometara", naveo je Kovačević.

On je objasnio da se tokom probijanja "Grebena" jedna već santa leda otkačila i krenula ka Smederevu.

Kovačević apelujemo na sve građane i vlasnike splavova brodova, luka i terminala da hitno podignu nivo pažnje kako bi se pripremili za eventualne neželjene efekte dolaska sante.

"Svi moraju u Smederevu da budu u pripravnosti zbog te sante koja se otklačila. Greben nije mogao da se vrati po nju, jer je bio usred čepa. Nije toliko dramatična situacija, ali treba preduzeti mere predostrožnosti", naglasio je pomoćnik ministra.

Izvor: Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro