Izvor:
22.01.2017 u 21:46
0

Ledenim danima se bliži kraj: Evo kada će Srbija konačno ponovo biti U PLUSU!

U narednih nekoliko dana popustiće jutarnji mrazevi, dnevne temperature danas i sutra biće u porastu, ali će sredinom nedelje biti opet u blagom padu, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović.

Dnevne temperature iznad nule očekuju se poslednjih dana januara, dodao je Todorović.

Todorović je ukazao da narednih dana neće biti naglog otopljenja, što znači da će se led, koji ovih dana stvara probleme, postepeno kretati niz Dunav.

"U tom smislu, vremenske prilike pogoduju jer će i naredne sedmice još uvek biti hladno vreme. Popustiće jutarnji i noćni mrazevi, eventualno još sutra nedge ujutru može biti između minus 15 do minus 10 stepeni, ali ne u većini mesta", rekao je Todorović.

Kako kaže, dnevna temperatura danas i sutra biće u porastu, da bi sredinom sedmice opet bila u blagom padu, ali ne ispod minus 10 stepeni.

Poslednjih dana januara i početkom februara očekuje se blagi porast temperature, sa dnevnim temperaturama iznad nula stepeni.

Todorović kaže i da ulazimo u period od deset relativno suvih dana, sa malo padavina, pa se slab sneg očekuje tek ponegde.

On je dodao i da će ovaj januar, kada je reč o temperaturama, biti daleko ispod proseka.

Prošle godine prosečna temperatura je, objašnjava, bila oko nula stepeni.

"Ovog januara je to za sada minus 4. Sa blagim porastom krajem meseca, srednja temperatura biće minus 3, što je daleko ispod proseka. Ali moramo da sačekamo i februar da bismo procenili da li je ova zima hladnija od proseka", rekao je Todorović.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter