Izvor:
26.01.2017 u 20:10
0

SUMORNE prognoze: Evo kada će evro propasti

Profesor Teodor Ruzvelt Maloh, glavni kandidat Donalda Trampa za ambasadora u Evropskoj uniji, izjavio je da bi jedinstvena valuta evrozone "mogla da doživi slom" u naredih 18 meseci.

Maloh, koji je predsednik i glavni izvršni direktor kompanije "Global Fiducijary Governance" i "Ruzvelt grupe", rekao je u intervjuu za britanski javni servis BBC da bi zauzeo "kratku poziciju" na berzi u trgovanju s evrom, što znači da bi se kladio na pad vrednosti jedinstvene valute.

– Jedna od stvari koje bih uradio u 2017. jeste zauzimanje kratke pozicije prema evru. Mislim da je to valuta koja je ne samo na izdisaju, već ima stvarni problem i mogla bi da doživi slom u narednih godinu do godinu i po dana – rekao je on.

– Nisam jedina osoba ili ekonomista sa takvim pogledom na stvari. Neko priznat kao Džozef Stiglic, čuveni ekonomista Svetske banke, napisao je celu knjigu na tu temu – dodao je Maloh.

Tanjug.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter