Izvor:
05.02.2017 u 18:53
0

Smanjuju se liste ČEKANJA u bolnicama: Najsavremeniji SKENER stigao u Srbiju!

Zdravstveni sistem Srbije od danas je bogatiji za najsavremeniji skener, koji će doprineti da se smanji broj interventnih kardioloških zahvata i koronarografija, kao i liste čekanja.

Reč je o multislajsnom skeneru, čija snimanja traju veoma kratko, a doza zračenja je izuzetno mala, uz odličan kvalitet slike, koji će, iako smešten na Drugoj hirurškoj klinici KCS-a, biti dostupan pacijentima iz cele Srbije.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Berislava Vekića, aparat će dominantno služiti za kardiološka oboljenja, ali će njime moći da se dijagnostifikuje i svaki drugi organ koji ima indikaciju za dijagnostičku proceduru.

"Upravo zahvaljujući ovom aparatu smanjićemo broj interventnih kardioloških procedura i koronarografija i da, nakon operativnog zahvata, jasno utvdrimo postoperativni protok krvnog suda, odnosno ugrađenog stenta", objasnio je Vekić.

On je istakao da je aparat važan zbog listi čekanja.

"Kupovinom nekoliko sličnih aparata smanjili smo liste čekanja za dijagnostičke procedure na skeneru i nemamo više lište čekanja što se tičr skener dijagnostike, već liste zakazivanja, tako da možemo da završimo sve u roku od 30 dana", naveo je Vekić.

Kako je dodao, aparat će biti na raspolaganju 24 sata svim pacijentima koji budu imali indikaciju za ovu dijagnostičku proceduru, iz cele Srbije.

Aparat košta nešto više od milion evra, a sredstva za njegovu nabavku donirala je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

Tanjug.rs
foto;santhuoc.vn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter