Izvor:
12.02.2017 u 00:25
0

Avganistanka se porodila na Kosovu: Na svet stigla devojčica sa SRPSKIM IMENOM!

Kosovo je noćas postalo bogatije za jedno novorođenče, kojoj su meštani dali ime Danka!

Beba je rođena u autobuskom stajalištu pored seoske prodavnice u selu Vračevo kod Leška, a njena majka iz Avganistana, Nuris Nazami, porodila se sama.

Kako Informer saznaje, grupa migranata kroz šumu se kretala ka Raški oko jedan sat iza ponoći, kada je migrantkinja Nuris dobila bolove i počela da se porađa.

Dva sata kasnije, na svet je došla zdrava devojčica.

Meštani su čuli plač i jecaje, ali nisu smeli da izlaze iz svojih kuća.

Kad je počelo da sviće izašla sam iz kuće i videla čoveka, ženu i decu. Bebu nisam odmah primetila, a onda mi je muškarac pokazao jaknu u kojoj se nalazila bebica. Pozvala sam policiju a zatim je stigla i hitna pomoć. Iznela sam čaj i keks, da malo jedu. Bebu i majku su odveli za Kosovsku Mitrovicu, tamo je bolnica bolja od naše – rekla je meštanka Nevena Damjanović za ovaj list.

Dežurni hirurg u kosovskomitrovačkoj bolnici Nebojša Belović rekao je da su beba i majka zbrinute.

U dobrom su stanju. Dali smo im odgovarajuće terapije. Uradićemo još neke analize – rekao je on.

U hodniku, ispred sobe u kojoj se nalazi Nuris sa bebom, na klupi spavaju njeno dvoje dece.

Bilo ih je troje ali je otac odveo najmlađe sa sobom. Doneli smo im da jedu i garderobu da se obuku – kažu zaposleni u bolnici.

Telegraf.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter